Odgovorio Emiru Hadžihafizbegoviću

Antonio Beus: 'Ova Viber ostavka je jednokratni politički pamflet namijenjen osobnoj samopromociji'

Kultura11.05.23, 13:50h

Antonio Beus: 'Ova Viber ostavka je jednokratni politički pamflet namijenjen osobnoj samopromociji'
- Pri tome moramo znati da se ostavka podnosi u trenutku dogovorenog višegodišnjeg, unosnog, poslovnog angažmana u Republici Hrvatskoj, poručio je Beus u odgovoru Emiru Hadžihafizbegoviću

 

 

Povodom javnog istupa člana Upravnog odbora Fondacije za kinematografiju Sarajevo, Emira Hadžihafizbegovića, u medijima u vezi sa ostavkom na mjesto člana Upravnog odbora i spominjanja imena kolega iz UO, saopštenjem se oglasio i Antonio Beus, Predsjednik UO Fondacije za kinematografiju FBiH.


Njegovo saopštenje prenosimo u cjelosti:

 

- Obzirom na prozivku kolege iz Upravnog Odbora Fondacije za kinematografiju FBiH, Emira Hadžihafizbegovića, osjećam se obaveznim izreći par fakata:

 

Ovo je  prvi put da komentiram javne prozivke, čija je funkcija samopromocija i dnevnopolitičko uveseljavanje svekolikog puka, jednom riječju „jeftini populizam“.

 

Nama, kao profesionalcima rad Fondacije za kinematografiju mora biti primarni interes. Suradnja sa ministarstvom i projekti koje uz potporu ministarstva realiziramo su okvir našeg djelovanja. Dosadašnjim radom smo to i dokazali. Koliko znam, to su stavovi i aktualne ministrice.

 

Smatram da Viber ostavka nije ostavka, jer zna se kako se ostavka podnosi. Naglašavam: Ova Viber ostavka je jednokratni politički pamflet namijenjen osobnoj samopromociji.

 

Pri tome moramo znati da se ostavka podnosi u trenutku dogovorenog višegodišnjeg, unosnog, poslovnog angažmana u Republici Hrvatskoj.

 

Dok u Fondaciju za Kinematografiju ne stigne zvanična ostavka, ako je uopće bude, ne namjeravam javno polemizirati na ovu temu, zaključio je u svom reagovanju Beus.


(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 29

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još