LETOVI VEĆ OD 3. juna

Nakon Croatia Airlinesa: Na mostarski aerodrom stiže još jedan avioprijevoznik

Biznis Klub11.05.23, 13:32h

Nakon Croatia Airlinesa: Na mostarski aerodrom stiže još jedan avioprijevoznik
U toku su pregovori i sa drugim aviokompanijama među kojima je i Ryanair, najveći niskotarifni avioprijevoznik u Evropi, te se uskoro očekuju i novi letovi koji bi u potpunosti mogle promijeniti ekonomski sliku mostarskog aerodroma ali i čitave Hercegovine

 

Nakon što je mostarski aerodrom uspostavio prvu redovnu zračnu liniju sa Zagrebom na kojoj avion Croatia Airlinesa prometuje tri puta sedmično, uskoro dolazi i avioprijevoznik Lumiwings koji će Mostar zračnom linijom povezati s jugom Italije, prenosi Biznisinfo.


Uspostavu novog leta je zagarantirao ugovor koji je mostarski aerodrom 8. maja potpisao s avioprijevoznikom Lumiwings, pa će tako najveći hercegovački grad od 3.6. službeno biti povezan s jugom Italije, odnosno gradom Foggia u regiji Puglia.

 

Iako se očekuje da će ovim letom dolaziti veliki broj hodočasnika iz Italije koji su najbrojniji posjetioci Međugorja i Mostara, zbog jakih veza s ovom zemljom se očekuje i značajan broj odlazaka posebno u ljetnom periodu kada mnogi žele ljetovanje provesti u talijanskoj regiji.

 

U toku su pregovori i sa drugim aviokompanijama među kojima je i Ryanair, najveći niskotarifni avioprijevoznik u Evropi, te se uskoro očekuju i novi letovi koji bi u potpunosti mogle promijeniti ekonomski sliku mostarskog aerodroma ali i čitave Hercegovine.

 

(DEPO PORTAL/af)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!