Novinar Al Jazeere

Ivica Puljić: Odgovor koji sam dobio sasvim demantira sve Dodikove i ruske priče da je visoki predstavnik nelegitiman

Front11.05.23, 10:09h

Ivica Puljić: Odgovor koji sam dobio sasvim demantira sve Dodikove i ruske priče da je visoki predstavnik nelegitiman
Kada je visoki predstavnik Christian Schmidt završio svoj govor pitao sam ured glasnogovornika UN-a zašto govor nije stavljen među dokumente. Rečeno mi je da je to zato što visoki predstavnik nije povezan s UN-om. To sasvim demantira sve Dodikove i ruske priče da je visoki predstavnik nelegitiman jer ga nije potvrdilo Vijeće sigurnosti, naveo je Puljić

 

 

Ivica Puljić, dopisnik Al Jazeere na društvenim mrežama objavio je svoje utiske sa jučerašnje sjednice Vijeća UN-a. 

 

- Kada je visoki predstavnik Christian Schmidt završio svoj govor pitao sam ured glasnogovornika UN-a zašto govor nije stavljen među dokumente. Rečeno mi je da je to zato što visoki predstavnik nije povezan s UN-om. To sasvim demantira sve Dodikove i ruske priče da je visoki predstavnik nelegitiman jer ga nije potvrdilo Vijeće sigurnosti.

 

Na Vijeću sigurnosti govorio Visoki međunarodni predstavnik. Tako i treba. Željka Cvijanović izašla dok je Schmidt govorio. Kasnije ga nazvala despotom i diktatorom. Kaže da se Dodik bori protiv kolonizatora. Sve na radost ruskog ambasadora, poručio je Puljić, te dodao:

 

- Onda je spomenuto nekakvo pismo koje Denis Bećirović poslao UN-u u kojem kaže da je Cvijanovićka nelegitimno došla na Vijeće sigurnosti na kojem je zastupala svoju zemlju koju je nazivala isključivo BiH, a nikada Bosna i Hercegovina. Alkalaj je samo zvrljao okicama naokolo.

 

Onda je Vijeće sigurnosti jedva dočekalo kraj nekakve rasprave o BiH u kojoj smo čuli gomilu budalaština i skandaloznih izjava. Rezultat Željka i Rusi 2 poena. Schmidt i Zapad 13 poena. Bosna i Hercegovina - nula poena, poručio je Puljić.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 39

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još