Zastupnik u Skupštini KS

Marjanović: Moguće da SBiH više ne bude dio Vlade KS

Front09.05.23, 11:10h

Marjanović: Moguće da SBiH više ne bude dio Vlade KS
Istakao je da ZNG još nije dobio poziv za učešće u Vladi KS te je napomenuo da su im partneri iz Osmorke ranije kazali da nisu potrebni na kantonalnom i entitetskom nivou

 

 

Moguća je rekonstrukcija kantonalne vlade kojom će se učiniti da SBiH više ne bude dio vlade, smatra zastupnik "Za nove generacije" (ZNG) u Skupštini Kantona Sarajevo Damir Marjanović. Naglasio je da bi ZNG mogao biti dio kantonalne izvršne vlasti.


Poručio je da se izostanak SBiH-a u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine treba odraziti i na kantonalnu vladu.
 

- Priča o Vladi FBiH i priča o Vladi KS bile su povezane. Bilo bi mi nelogično i neobično da ovo što se desilo na entitetskom nivou da se ne odrazi na kantonalni nivo. Kako će se to desiti - da li će SBiH napustiti Vladu KS ili će Trojka na neki način pokušati nastaviti bez SBiH-a je pitanje modaliteta. No, hoće se odraziti i treba, jer mislim da se propustilo mnogo vremena - izjavio je Marjanović jučer za TVSA.
 

Prema njegovim riječima, dešavanja na nivou FBiH su dosta usporila dešavanja na nivou Kantona Sarajevo, jer se u tom vremenu moglo rješavati ono što se tiče životnih pitanja građana Kantona Sarajevo. Konstatovao je da bi kantonalna vlada mogla intenzivnije raditi.


Vjeruje da će biti promjena u Vladi Kantona Sarajevo te da postoji mogućnost da Trojka (NiP, SDP i NS) zaključe da im SBiH nije potreban. Upitan da li je ZNG spreman biti dio kantonalne vlasti, Marjanović je odgovorio da žele djelovati kroz vlast, ali ne pod svaku cijenu.
 

- Ako nas neko pozove za formiranje vlade, napravit ćemo analizu koliko se uklapamo i na kojim pozicijama možemo ponuditi ljude. Nećemo se gurati u vlast - dodaje.
 

Istakao je da ZNG još nije dobio poziv za učešće u Vladi KS te je napomenuo da su im partneri iz Osmorke ranije kazali da nisu potrebni na kantonalnom i entitetskom nivou.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 17

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još