Prvih sto dana mandata

Konaković: BiH smo vratili u fokus političke međunarodne scene

Front08.05.23, 11:46h

Konaković: BiH smo vratili u fokus političke međunarodne scene
Impresioniram sam lakoćom kojom dolazimo do sagovornika, što potvrđuje koliko je ova zemlja interesantna i važna u svim geopolitičkim procesima, a koliko smo propustili prilika da je tako važnom činimo i održavamo, naveo je Konaković

 

 

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković danas je na pres - konferenciji, povodom prvih 100 dana rada, kazao da je najvažnija stvar koju su učinili to da su BiH vratili u fokus političke međunarodne scene.

 

Prema njegovim riječima, BiH je ponovno važan faktor, sudionik, čimbenik na važnim destinacijama gdje se donose krucijalne odluke o svjetskom, evropskom ali i poretku unutar same BiH.

 

- Postali smo nezaobilazan faktor bez kojeg više nikada neće biti napisan nijedan izvještaj, nijedna raport, ništa što se nas tiče, a da sami u tome nećemo učestvovati. Impresioniram sam lakoćom kojom dolazimo do sagovornika, što potvrđuje koliko je ova zemlja interesantna i važna u svim geopolitičkim procesima, a koliko smo propustili prilika da je tako važnom činimo i održavamo - naveo je Konaković.

 

Kaže da se danas može reći za ovih 100 dana, "da smo zaista BiH vratili u fokus, da idemo na važne destinacije".

 

- Ono što je najvažnije, da nam važni gosti dolaze - kazao je Konaković.

 

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 80

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još