OVO SU ZAHTJEVI

Za danas najavljen protest opozicije u Srbiji, vlast burno reaguje: Vučić i tragediju koristi u političke svrhe!

Front08.05.23, 11:09h

Za danas najavljen protest opozicije u Srbiji, vlast burno reaguje: Vučić i tragediju koristi u političke svrhe!
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je, govoreći o protestima opozicije rekao da je "pogrešno pozivati na proteste" u sadašnjem trenutku i da su to stvari koje se ne rade "nigde u svijetu", ocijenivši da to "unosi potpuni haos" u Srbiju

 

Dio opozicionih stranaka najavio je protest pod nazivom "Srbija bez nasilja", prenosi Buka.

 

Opozicija traži institucionalnu odgovornost, smjenu ministra policije Bratislava Gašića, ministra obrazovanja Branka Ružića ( u međuvremenu podnio ostavku ) i šefa BIA Aleksandra Vulina.

 

Također se kao zahtjevi navode i  zaustavljanje promocije nasilja u javnom prostoru kroz momentalnu smjenu članova REM-a, ukidanje rijaliti pograma i emisija koje promivišu nasilje, agresiju, nemoral i primitovizam, kao i zabranu štapanih medija koji promovišu primitvizam, krše medijske kodekse i emitiju lažne vijesti.

 

Pored toga, zahtijeva se i smjena rukovodstva javnog servisa zbog emitovanja programa koji promoviše nasilje i kriminal.

 

Protest bi trebao da bude održan danas u 18h, ispred Narodne skupštine Republike Srbije.

 

Predstavnici vlasti optužuju predstavnike opozicije da tragediju koristi u političke svrhe.

 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je, govoreći o protestima opozicije rekao da je "pogrešno pozivati na proteste" u sadašnjem trenutku i da su to stvari koje se ne rade "nigde u svijetu", ocijenivši da to "unosi potpuni haos" u Srbiju.

 

(DEPO PORTAL/af)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još