Zanosna pjevačica i glumica

Najveća zvijezda u Turskoj je bosanskog porijekla: Imala je šest abortusa i brak sa tinejdžerom koji je propao, i u 77. godini izgleda nestvarno

Showbizz07.05.23, 12:47h

Najveća zvijezda u Turskoj je bosanskog porijekla: Imala je šest abortusa i brak sa tinejdžerom koji je propao, i u 77. godini izgleda nestvarno
Pjevačica je svojevremeno odlučila da nema potomstvo, a danas se, kako priznaje, kaje zbog toga

 

 

Pjevačica i glumica Ajda Pekkan ima 77 godina i jedna je od najvećih zvijezda pop muzike u Turskoj.


Zanimljivo je to da je Ajda bosanskog porijekla, ali je rođena u Istanbulu 1946. godine.

 

U muziku je ušla vrlo mlada, a proslavila se već šezdesetih godina, kada je izvela pjesmu italijanske pjevačice Mine „Il Cielo In Una Stanza.“
 

Do danas je objavila 20 muzičkih albuma i igrala je u više desetina filmova.
 

Njen privatni život uvijek je privlačio pažnju javnosti, a prvi put se udala 1973. godine, za fudbalera Džoškuna Sampaza.
 

Iako je vijest o njihovom vjenčanju odjeknula u javnosti, oni su se rastali u rekordnom periodu – samo šest dana kasnije. U tom trenutku, Ajda je imala 28 godina, Džoškun samo 19. S obzirom na to da je on bio tinejdžer, njegova porodica protivila se tom braku.
 

Šest godina kasnije, Ajda se vjerila za novinara Erola Jaraša, ali se nisu vjenčali.


Novi brak dogodio joj se 1984. godine, kada se udala za Alija Barsa, s kojim je ostala šest godina. Od tada se više nije udavala, a o svom ljubavnom životu nije mnogo pričala za medije.
 

„U mom životu sada ne postoji niko. Da ima nekoga, vidjeli biste ga. Nikada to ne krijem. Već dugo ruka muškarca nije dodirnula moju. Želim da bude ovako. Ne znam šta će mi vrijeme donijeti, ali pretpostavljam da sam se navikla na usamljenost“, rekla je pjevačica jednom prilikom, prenosi Stil.

 

Pjevačica je svojevremeno odlučila da nema potomstvo, a danas se, kako priznaje, kaje zbog toga.
 

Tokom gostovanja u emisiji „Neka ostane među nama“, Ajda je ispričala da je tokom života imala šest abortusa.
 

„Usamljenost je tako teška. Bila sam udata za Alija, a tokom tog braka sam zatrudnila. Ali nisam rodila bebu. Kada se osvrnem, kažem sebi: ‘Voljela bih da nije bilo tako'“, rekla je pjevačica, koja je pričala i o razlozima zbog kojih je prekidala trudnoću.
 

„Nijedan brak ne traje 30-40 godina. Pokušavam da se utješim svojim mačkama. Šest puta mi se dogodilo, a ja to nisam htjela. Jedva sam mogla da održim svoj život, jedva sam stajala na svojim nogama. Muškarci ne žele da me vide slavnu na sceni i u pidžami i papučama kod kuće. Oni uvijek hoće da me vide kakva sam na sceni. Ali ja ne mogu da budem takva svakog trenutka“, ispričala je Ajda.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ajda Pekkan (@ajdapekkan)

 

(Nova.rs, DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još