Susret u Sarajevu

Premijer Nikšić informirao Lajčaka o smjernicama djelovanja nove Vlade FBiH i planiranim reformama

Front01.05.23, 17:07h

Premijer Nikšić informirao Lajčaka o smjernicama djelovanja nove Vlade FBiH i planiranim reformama
Lajčak je dao podršku novoj Vladi Federacije BiH, te je izrazio nadu i uvjerenje da će nove vlasti u BiH ubrzano raditi na prevazilaženju blokada i saradnji na EU putu

 

 

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić susreo se danas sa posebnim predstavnikom EU za pitanja zapadnog Balkana i dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom. Teme razgovora bile su pristupanje Bosne i Hercegovine Evropskoj uniji, te koraci koje vlasti u Federaciji BiH trebaju poduzeti na tom putu. 

 

Lajčak je dao podršku novoj Vladi Federacije BiH, te je izrazio nadu i uvjerenje da će nove vlasti u BiH ubrzano raditi na prevazilaženju blokada i saradnji na EU putu.

 

Premijer Nikšić je Lajčaka informirao o osnovnim smjernicama djelovanja nove Federalne vlade i reformama koje se planiraju poduzeti, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću. 

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još