Šta je stvarno istina

Slobodna Bosna pita urednika ‘Stava’ Filipa Mursela Begovića gdje je bio u srijedu uveče, u 23 sata i 20 minuta?!?

Front29.04.23, 16:21h

 Slobodna Bosna pita urednika ‘Stava’ Filipa Mursela Begovića gdje je bio u srijedu uveče, u 23 sata i 20 minuta?!?
Tekst “Slobodne Bosne’ kako je navodno SIPA-a, prilikom svoje akcije, stanu Osmana Mehmedagića Osmice zatekla glavnog urednika “Stava”, bliskog SDA-u, izazvala je veliki interes javnost

 

Prenijeli su je mnogi mediji, između ostalih i DEPO Portal. Usljedio je demanti Begovića svim medijima koju su objavili/prenijeli ovu vijest.


Nakon ovoga demantija, redakcija DEPO Portala odlučila je, u cilju zaštite integriteta njegove ličnosti,  skinuti tekst preuzetog sa portala "Slobodna Bosna". 


Potom se oglasila i redakcija “Slobodne Bosne”. U cilju objektivnog informiranja javnosti  objaljujemo i odgovor  "Slobodne Bosne". 

 

Naime, redakcija ovoga portala  je, prije nego, kako su naveli, što i oni skinu tekst, postavila sljedeće pitanje Begoviću: 

 

"Gdje si bio u srijedu, 26. aprila u 23 sata i 20 minuta tokom akcije pripadnika SIPA-e koja je počela u 23.00 sata? Jesi li bio u (iznajmljenom/rentanom) stanu Osmana Mehmedagića Osmice, u ulici Mis Irbina, ili u porodičnom stanu u Nahorevu?"

 

Javnost od SIPA-a  opravdano očekuje od SIPA-e javno objavi stvarne činjenice prilikom upada u kuće i stanove bivšeg svog direktora i da se rasčisti ova dilema. 

 

Javnost bi zasigurno zanimalo  ko je i sa koliko sredstava  finansirao Centar za dijasporu i njihove aktivnosti, ali to nije bila tema prenesenog teksta.


(DEPO Portal/ak)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 80

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još