nakon navoda, oglasio se i urednik 'stava'

Begović: Nikad nisam bio u stanu Mehmedagića, a kamoli da sam mu podstanar! Živim sa suprugom i djecom u Nahorevu...

Front29.04.23, 14:55h

Begović: Nikad nisam bio u stanu Mehmedagića, a kamoli da sam mu podstanar! Živim sa suprugom i djecom u Nahorevu...
Zadnjih 10 godina sa suprugom i dvoje djece živim u sarajevskom naselju Nahorevo u stanu koji je privatno vlasništvo i kojega smo kupili na kredit i koji još uvijek plaćamo- napisao je Begović

 

 

 

Nakon pisanja medija Slobodna Bosna da su pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA-e) prije dva dana završili pretres kuće i stana u vlasništvu Osmana Mehmedagića Osmice, donedavnog direktora Obavještajno sigurnosne agencije BiH (OSA-e) i tokom pretresa koji je obavljen po nalogu Tužilaštva BiH, između ostalog, u stanu zatekli i Filipa Mursela Begovića, glavnog i odgovornog urednika magazina "Stav" koji, kako navodi medij, tamo živi kao podstanar, oglasio se i Begović.

 

Njegov demantij prenosimo u cijelosti.

 

Zadnjih 10 godina sa suprugom i dvoje djece živim u sarajevskom naselju Nahorevo u stanu koji je privatno vlasništvo i kojega smo kupili na kredit i koji još uvijek plaćamo. Nikada u životu nisam bio u privatnoj kući ili stanu Osmana Mehmedagića Osmice, a kamoli da „duže vrijeme“ živim kao podstanar u njegovom stanu.  Nije mi poznato gdje se nalazi imovina Osmana Mehmedagića.

 

Sedmični list „Stav“ nije "bilten Stranke demokratske akcije", nisam sudjelovao u bilo kakvoj kampanji SDA u dijaspori , kako tvrdi „Slobodna  Bosna“, već sam kao i mnoge druge moje kolege i kao novinar i urednik i ispred Centra za dijasporu aktivizmom podržao zajedničku listu više stranka (Pokret za državu) u manjem bh. entitetu - stoji u demantiju Begovića.

 

(DEPO PORTAL/mr)

 

 

 

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 91

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još