"milorad ili aleksandar - pitanje je sad"

Bursać: Ko je smjestio Dodiku snimak vrijeđanja Đokovića? Neko iz krugova bliskih Vučiću...?

Front29.04.23, 09:05h

Bursać: Ko je smjestio Dodiku snimak vrijeđanja Đokovića? Neko iz krugova bliskih Vučiću...?
Spekuliše se da je sporni snimak Dodikovog vrijeđanja porodice Đoković pustio neko iz državnih obavještajnih službi Srbije bliskih Vučiću

 

 

Izvor: Al Jazeera

Piše: Dragan BURSAĆ

 

Spekuliše se da je sporni snimak Dodikovog vrijeđanja porodice Đoković pustio neko iz državnih obavještajnih službi Srbije bliskih Vučiću.


U razgovoru s novinarom Gradimirom Papićem pred početak emisije “Oko” na RTS-u Milorad Dodik je, vidjeli ste to, bahato rekao za porodicu Đoković:

 

“Mada su, mogu ti reći, malo ovi Đokovići teški u p…. m……., uf. Naši ljudi to doživljavaju na emociju, a kada uđeš u posao, auuu.. Ciganija poprilična, mogu ti reći… Oni saradnici njegovi…,Još izgubi u četvrtfinalu, a mi se bazirali na njemu…

 

I eto, dovoljno je bilo par rečenica Milorada Dodika, kojima se inače služi i koje su mu dio svakodnevnog vokabulara, da se otvori pravi medijski rat na relaciji Banjaluka – Beograd.

 

Zašto je Dodik toliko ljut na Đokoviće?


Na stranu sad što je Milorad Dodik vrijeđao romsku populaciju i što je rasista, to mu nekako ide u opis nakaradne službe, ali se postavlja krucijalno pitanje kakav je zaista njegov odnos sa porodicom Đoković i šta to porodica Đokovića radi na poslovnom planu, a što toliko para oči, uši i džepove Milorada Dodika?

 

I najviše od svega, pita se Dodik, zbog čega je Novak Đoković ispao u četvrtfinalu, kad je turnir bio projektovan, pa, izgleda za njega, preciznije za publiku na famoznom Srpska openu, koje interesuje tenis kao lanjski snijeg, a koji su u ogromnoj većini dolazili da vide Novaka Đokovića.

 

Kako se to samo moglo desiti Noletu, pita se Dodik, da ispadne u četvrtfinalu i napravi “problem“ organizatorima iz RS-a za koje se spekuliše da su u entitetu pred bankrotom spiskali preko 40 miliona maraka narodnog novca za nešto što je u startu bilo osuđeno na propast?

 

I sve je ovo izgleda frustriralo ionako isfrustriranog Milorada Dodika, pa je u eter, misleći kako se ne snima kazao sada već čuvene rečenice pune homofobije, rasizma, krkanluka i nadasve nezadovoljstva upućene dojučerašnjim prijateljima Đokovićima.

 

Pokušaj ‘kenselovanja’ Dodika


Ali ovo je, dabome samo vrh, vrha ledenog brijega, jer na Balkanu, sport nikada nije samo sport, a vrhunski sport i vrhunski sportaši su zapravo dio jedne vrste nacionalnih Pijeta i ko im drži stranu taj je veći i čvršći nacionalista. U prevodu, onaj ko kaže nešto negativno za Đokoviće, za Srbe je “ugasio“. Baš tako “ugasio“. „Kenselovan“ je na nacionalnoj ravni, a njegove riječi nakon toga ili idu u ediciju “nije se desilo“ ili u folder “zbornik autošovinista“.

 

Pa, kome je onda stalo da se ovako ocrni Milorad Dodik i zbog čega je snimak dospio u javnost?

 

To su dva najvažnija pitanja u slučaju koji drma balkansku javnost zadnjih dana. A ta javnost u roku od odmah je povezala RTS na kome je nastao snimak sa Aleksandrom Vučićem, jer je taj medijski servis njegovo glasilo i jer je Vučić alfa i omega većine kanala sa državnom frekvencijom u Srbiji, koji ne smiju bez njega objaviti ni vremensku prognozu.

 

Pa se uveliko spekuliše da je snimak pustio baš Aleksandar Vučić ili neko blizak njemu preko državnih obavještajnih službi, u namjeri da raskine poslovne veze i privatno prijateljstvo porodice Đoković i porodice Dodik. Na koncu, smiješna je izjava srbijanskih zvaničnika u kojoj stoji da će baš Bezbedonosno-informativna agencija (BIA) ispitati kako je snimak dospio u javnost. Očekivati od eventualnih izvršilaca operacije “denunciranja Dodika“ da nađu krivca-dakle da osude sami sebe je ravna nuli.

 

Ostatak teksta čitajte ovdje

 

Stavovi izrečeni u ovom tekstu odražavaju autorovo lično mišljenje, ali ne nužno i stavove DEPO Portala.

 

(AJB, DEPO PORTAL/mr)

 

DEPO Puls/ Šta vi mislite?

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 70

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još