SDA aktivisti prijete

Da li je današnji skup antizapadnih bošnjačkih radikala najavljen policiji?!?

Front28.04.23, 10:03h

Da li je današnji skup antizapadnih bošnjačkih radikala najavljen policiji?!?
Zasad nije poznato da li je današnji skup uopće prijavljen policiji. Po zakonu, javni skupovi ove vrste moraju biti najavljeni 24 sata prije njihovog održavanja

 

Od trenutka kada je Schmidt saopćio svoje odluke, na društvenim mrežama počeli su orgijati SDA-ovi botovi, vrijeđajući visokog predstavnika, te sve one koji nisu u SDA bloku
 

SDA atkvisti pozvali  na proteste ispred zgrade Federalnog parlamenta. Cijelu večer i noć mašinerija SDA je na nogama i pokušava animirati ljude da dođu na proteste. Između ostalih, SDA šalje, otkriva portal Raport, i SMS-ove s pozivom na proteste.
 


“SDA poziva članove, simpatizere i sve građane da se u petak u 13,30 sati okupe ispred zgrade Parlamenta FBiH i iskažu protivljenje odluci visokog predstavnika kojom se susprndira Ustav FBIH, ignoriše izborna volja Bošnjaka i pokuša nametnuti neustavna Vlada FBiH”, navodi se u SMS poruci.


U poruka na kojima se članstvo pozova na demostracije ima i onih na monstruoznim sadržajem, poput ove:

 

“To nisu Bošnjaci, to su ustaše koje slučajno nose bošnjačka imena. Takvima je Blajburg mjera”.


Zasad nije poznato da li je ovaj skup uopće prijavljen policiji. Po zakonu, javni skupovi ove vrste moraju biti najavljeni 24 sata prije njihovog održavana.


(DEPO Portal/ak)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 71

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još