Vrlo tražene

Na Jadranu očajnička potraga za čistačicama: Vrtoglavi iznos zarade za sat vremena čišćenja...

Biznis Klub25.04.23, 20:17h

Na Jadranu očajnička potraga za čistačicama: Vrtoglavi iznos zarade za sat vremena čišćenja...
Cijenu po satu dižu iz godine u godinu jer to je zakon tržišta. Čistačice se često traže, a nema ih dovoljno

 

 

Turistički djelatnici u proljeće su u potrazi za čistačicama. Hotelijeri i naročito vlasnici apartmana su u problemu jer ih je jako teško naći.

 

Plaće, to jest satnica im je i više nego pristojna. Za tri sata čišćenja dvosobnog apartmana dobije se i do pedeset eura. Znači, po satu i više od 15 eura, piše HRT.

 

Jelena je u mirovini. S obzirom na iznos mirovine, kaže, mora raditi četiri sata na dan preko servisa i zadovoljna je uvjetima. U zadarskom servisu za čišćenje telefon stalno zvoni. Nude čišćenje vila s bazenom, ureda, apartmana. Još nisu sastavili cijeli tim za ljeto.

 

"Mi smo još uvijek u potrazi za čistačicama. Nama još sigurno treba pet stalnih čistačica i trebat će još sigurno deset do dvadeset žena koje bi radile honorarno", izjavila je Kim Dumičić iz odjela za ljudske resurse servisa za čišćenje.


Cijenu po satu dižu iz godine u godinu jer to je zakon tržišta. Čistačice se često traže, a nema ih dovoljno.


"Potražnja za čistačicama je veća u ovoj godini i, naravno, one se više traže. Sad je već došlo do toga, čak i prošle godine, da više one postavljaju uvjete nego mi", dodala je Dumičić.

 

U zadarskom butik-hotelu, nakon prošlogodišnjeg lošeg iskustva sa sobaricama i čistačicama, ovaj su se put, moglo bi se reći, snašli.

 

"Prošle godine bih rekla da ih nije bilo ni za lijek. Ove godine čak se nešto i javljaju na natječaje. Jedino to mogu reći, mi smo mali hotel, to nisu velike brojke", kazala je Mladenka Štura, direktorica zadarskoga hotela.

 

Pitate li Zadrane na ulici, velik broj njih reći će da iznajmljuje apartmane. Većina ih sama čisti, odnosno to čini cijela obitelj.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 21

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još