odgovorio na prozivke Elmedina Konakovića

Komšić: Zatražite od vaših stranih mentora koji vrše pritisak na sudije i tužioce da izvrše pritisak i procesuiraju Dodika

Front24.04.23, 09:10h

Komšić: Zatražite od vaših stranih mentora koji vrše pritisak na sudije i tužioce da izvrše pritisak i procesuiraju Dodika
Stranci su već pokazali da to mogu kada im je stvarno stalo da nekoga osude! A za Dodika već ima i više nego dovoljno materijala", poručio je Komšić

 

 

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić odgovorio je na prozivke Elmedina Konakovića, ministra vanjskih poslova BiH i predsjednika NIP-a čija stranka čeka instaliranje u novu federalnu vlast. 

 

"Neka lideri “trojke”, uključujući i ministra vanjskih poslova bar na jednom sastanku sa svojim stranim mentorima od njih traže da izvrše pritisak na sudije i tužioce koje svakako ti stranci i postavljaju da napokon počnu raditi svoj posao i procesuiraju Dodikova krivična djela. Stranci su već pokazali da to mogu kada im je stvarno stalo da nekoga osude! A za Dodika već ima i više nego dovoljno materijala", poručio je Komšić.

 

U nedjelju je u Donjoj Gradini Milorad Dodik održao politički govor u kojem je ponovo negirao genocid u Srebrenici, poručio da Rs ide putem samostalne države, te da je koncept bratstva i jedinstva završen i da Bošnjaci, Hrvati i Srbi više ne mogu zajedno živjeti već jedni pored drugih. 

 

Iz stranaka okupljenih oko SDP-a nije bilo reakcija osim Konakovića koji je pozvao Dodika na paintball pa da vidi kako je provesti noć u šumi. 

 

(NAP, DEPO PORTAL/mr)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 113

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još