ministar bečarević potvrdio

Lijepa vijest: Vlada KS donijela odluku - od 1. aprila nova cijena centralnog grijanja, stižu manji računi

Biznis Klub20.04.23, 12:30h

Lijepa vijest: Vlada KS donijela odluku - od 1. aprila nova cijena centralnog grijanja, stižu manji računi
Odluka je donesena na bazi analize i na prijedlog Neovisnog stručnog tijela koje je formirala Vlada KS, a nakon smanjenja cijene prirodnog gasa

 

 


 
Vlada KS donijela danas Odluku o smanjenju cijene centralnog grijanja za 10 posto, s početkom primjene od 01. aprila 2023. godine.


Odluka je donesena na bazi analize i na prijedlog Neovisnog stručnog tijela koje je formirala Vlada KS, a nakon smanjenja cijene prirodnog gasa.


- Korekcija cijene centralnog grijanja je usklađena sa smanjenjem cijene prirodnog gasa, a koje je na snazi također od 01. aprila. Naši sugrađani će dobiti umanjene račune za 10 posto već za april mjesec - naveo je resorni ministar komnalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Almir Bečarević, saopćeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!