Očekuje se rekordna turistička sezona

Ugostitelji u Hercegovini već 'broje pare' i tvrde: Ovog ljeta tražit će se mjesto više u Neumu...

Biznis Klub20.04.23, 11:42h

Ugostitelji u Hercegovini već 'broje pare' i tvrde: Ovog ljeta tražit će se mjesto više u Neumu...
Ovogodišnje povećanje broja turista uvelike će povezano s činjenicom da su u cijeloj regiji ukinute mjere vezane za covid, stoga se očekuje da će se ovaj trend nastaviti i tokom ljetnih mjeseci, jer se turisti vraćaju starim navikama

 

 

Ugostitelji i hotelijeri u Neumu očekuju da će ova godina biti rekordna za turizam. Nakon nekoliko sezona borbe problemima koje je u turizmu uzrokovala pandemija koronavirusa, poslovni ljudi u turističkoj industriji ove općine su vrlo optimistični zbog rasta broja turista koji posjećuju Neum već u predsezoni, piše Blijesak. info.


Ovogodišnje povećanje broja turista uvelike će povezano s činjenicom da su u cijeloj regiji ukinute mjere vezane za covid, stoga se očekuje da će se ovaj trend nastaviti i tokom ljetnih mjeseci, jer se turisti vraćaju starim navikama.


Uloženo u poboljšanje kvalitete usluga


Osim toga, mnogi ugostitelji i hotelijeri u Neumu su uložili u poboljšanje kvalitete svojih usluga, što je pridonijelo povećanju njihove privlačnosti za turiste.


To je potvrdio i direktor prodaje i marketinga hotela ''Sunce'' Davor Krešić.


- Dugo se priča o toj 2019. godini i rekordima iz te godine, ali davnoo je bila 2019. godina i od tada se svašta dogodilo. Ne treba se vraćati na fizičke pokazatelje, jer oni nisu relevantni, na kraju ono što je relevatno su financijski pokazatelji. Prema najavama za ovu godinu i financijski i fizički pokazatelji dobrano bi mogli premašiti 2019. godinu i definitivno ćemo ju zatvoriti što se tiče nekih usporedbi -  ističe Krešić.

 

Dalje pročitajte na ovom linku.

 

(DEPO PORTAL/af)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!