Pomama za jeftinim nekretninama

Bh. građani kupuju i po deset stanova u Turskoj: Za mnogo manje novca bazen, parking, klima, luksuz...

Biznis Klub19.04.23, 11:45h

Bh. građani kupuju i po deset stanova u Turskoj: Za mnogo manje novca bazen, parking, klima, luksuz...
Stan od nekih 65 kvadrata možete dobiti za 65.000 eura, s tim što vi niste dobili samo stan, imate bazen, parking mjesto, klimu...

 

 


I dok pričamo o novim zaduženjima i otplatama dugovanja, bh. građani kupuju nekretnine najviše u Turskoj.


Iako su sve skuplje i na najatraktivnijoj destinaciji za državljane BiH - Alanji, interesiranje bh. državljana i dalje je veliko.


Mirza Seferović, vlasnik agencije "Dom u Turskoj", koja se bavi prodajom nekretnina, kaže da je potražnja u Turskoj veoma velika.


- Također, ima tu naših ljudu iz dijaspore, Norveške, Njemačke i drugih zemalja. Sada raste broj bh. državljana. Dijaspora je jedno vrijeme dominirala, a sada ide opet dominacija ljudi iz Bosne i Hercegovine, rekao je Seferović.


To potvrđuje i sagovornik, koji posreduje pri kupovini nekretnina u Turskoj. Za građane BiH posebno je zanimljiva antalijska regija, a kupaca je sve više.


- U Turskoj smo imali više od 100, 150 klijenata samo ove godine, od kojih su neki uzeli preko 10 stanova, pa i više. Mislim da dosta naših građana želi da ima neku alternativu na moru i na jugu, i zbog toga se najviše odlučuju da kupuju tamo, pojasnio je Minet Musić, savjetnik za investicije.


Naši sagovornici ističu da je drastična razlika u cijenama između nekretnina u Turskoj i u Bosni i Hercegovini, što je svakako jedan od glavnih razloga za kupovinu nekretnina u toj zemlji.


- Stan od nekih 65 kvadrata možete dobiti za 65.000 eura, s tim što vi niste dobili samo stan, imate bazen, parking mjesto, klimu... Prema posljednjim informacijama koje imam, takav stan bi u BiH bio duplo više, možda čak i troduplo, pojašnjava Seferović.


I dok u Turskoj cvjeta prodaja nekretnina, prvenstveno zbog nižih cijena, cijene nekretnina u BiH stalno su sve veće. U Sarajevu u novogradnji kvadratni metar dostiže i do osam hiljada maraka, izvještavaju Nezavisne.com.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 39

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još