šta će biti na sjednici?

SDP neće podržati pojedine kandidate za Plaketu KS

Front18.04.23, 19:57h

SDP neće podržati pojedine kandidate za Plaketu KS
Na sjednici Predsjedništva KO SDP Sarajevo odlučeno je da zastupnici SDP-a u Skupštini Kantona Sarajevo zahtijevaju da se sutra na sjednici za dodjelu Plakete Kantona Sarajevo glasa za svakog kandidata posebno, a ne u paketu sa imenima svih kandidata, kaže se u saopćenju SDP-a

 

 

Kantonalni odbor SDPBiH Sarajevo nezadovoljan je pojedinim kandidatima za Plaketu Kantona Sarajevo te raži glasanje za svakog kandidata posebno.

 

Na sjednici Predsjedništva KO SDP Sarajevo odlučeno je da zastupnici SDP-a u Skupštini Kantona Sarajevo zahtijevaju da se sutra na sjednici za dodjelu Plakete Kantona Sarajevo glasa za svakog kandidata posebno, a ne u paketu sa imenima svih kandidata, kaže se u saopćenju SDP-a.

 

Ističu da će jasno i glasno podržati vrijedne, poštene i sposobne ljude, velikane našeg grada koji su svojim radom, zalaganjem i trudom na najnesebičniji način doprinosili razvoju našeg kantona, svako u svojoj oblasti, i da će sa sa ponosom glasati da ostanu upisani zlatnim slovima u historiji Sarajeva, dok neki od kandidata neće dobiti podršku SDP-a.

 

- Kako bi se u budućnosti izbjegle nepoželjne situacije pri dodjeli nagrada, u narednom periodu ćemo dostaviti prijedloge kriterija koje je nužno ispuniti, kako bi se jedna ovako značajna nagrada mogla dodijeliti. Na kraju, ponosni smo i sretni što ćemo sutra dati svoju punu podršku za Bulevar Ivice Osima - navode iz KO SDP-a Sarajevo. 

 

(Fena/rm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još