VIDEO/ PODIJELIO I SNIMAK

Ponovo oskrnavljen Kur‘an: Holandski političar i vođa islamofobične grupe javno pocijepao kopiju svete knjige!

Front16.04.23, 12:44h

Ponovo oskrnavljen Kur‘an: Holandski političar i vođa islamofobične grupe javno pocijepao kopiju svete knjige!
Spominjući da je bio pod istragom zbog vrijeđanja, Wagensveld je rekao da je ponovno cijepanje Kur‘ana način na koji najbolje može izraziti svoje mišljenje

 

 


Krajnje desničarski holandski političar i vođa islamofobične grupe PEGIDA Edwin Wagensveld, pocijepao je jučer kopiju Kur‘ana u Amsterdamu, javlja Anadolija.

 


Wagensveld je podijelio na društvenim mrežama snimak svoje provokacije, koji možete pogledati ovdje.

 

pominjući da je bio pod istragom zbog vrijeđanja, Wagensveld je rekao da je ponovno cijepanje Kur‘ana način na koji najbolje može izraziti svoje mišljenje.


Pocijepao je Kur‘an ispred privremene zgrade holandskog parlamenta 22. januara u Hagu dok je bio pod zaštitom policije, a ponovio je to 13. februara u Utrechtu.


Uprkos upozorenjima muslimanskih grupa da će članovi grupe PEGIDA spaliti Kur‘an, taj skup nije zabranjen, što je izazvalo kontraprotest muslimanske zajednice.


Holandsko javno tužilaštvo saopštilo je u petak da će osumnjičeni muškarac biti ispitan zbog upotrebe rasističkih izraza dok je cijepao Kur‘an. Mediji navode da bi osumnjičeni mogao biti Wagensveld.


U saopštenju se navodi da je osumnjičeni (54) koji je živio u Njemačkoj pocijepao Kur‘an ispred holandskog parlamenta u Hagu 22. januara, prenosi Oslobođenje.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još