'teška tema'

Škrijelj otvoreno o slučaju 'Diploma': Sebija Izetbegović nije jedini krivac za ovo, nego i...

Front13.04.23, 15:16h

Škrijelj otvoreno o slučaju 'Diploma': Sebija Izetbegović nije jedini krivac za ovo, nego i...
Škrijelj ističe da je ovo teška tema, te poručuje da nije bilo "dobrovoljaca za obraćanje"

 

 


Rifat Škrijelj, rektor Univerziteta u Sarajevu, izjavio je kako nije želio izvršiti zapovjest Medicinskog fakulteta da uloži žalbu na odluku KUIP-a o diplomi generalne direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović.

 

Škrijelj ističe da je ovo teška tema, te poručuje da nije bilo "dobrovoljaca za obraćanje".

 

- Jedna teška tema kojom se Univerzitet bavi, počeli smo 2021. godine, a unazad nekoliko mjeseci intenzivno. Sama činjenica da vam se sam obraćam govori da nije bilo doborvaljaca da sjedi za ovim stolom. Tema je takva da sam vas kao domaćin želio obavijestiti da je Senat danas na sjednici donio zaključak da daje se saglasnost rektoru Univerzitetu u Sarajevu kao lice ovlaštenom za zastupnje izvrši upravnu mjeru utvrđenu rješenjem Kantonalne uprave za inspekcijske poslove da poništi doktorat Sebiji Izetbegović, rekao je Škrijelj.

 

Ističe kako da bi žalba na odluku KUIP-a bila neprimjerena.

 

- Obavijestio sam Senat da neću ulagati žabu na tu mjeru inspekcije. Jednostavno nemam argumenata za žalbu. Eventualna žalba bi bila na određeni način nepremjerena. Jedino smo se mi mogli žaliti, ali ja nemam niti jedan argument da se žalim, kazao je on.

 

Poručuje kako generalna direktorica KCUS-a nije jedini krivica za ovo što se dešava u njenom slučaju.


- Za sve što se desilo sa Sebijom Izetbegović nije samo ona kriva, nego i tadašnja struktura Medicinskog fakulteta, zaključio je Škrijelj.

 

(Oslobođenje, DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 115

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još