daleko iznad propisanog

'Eko život' ponovo premašio zadani cilj: U prošloj godini reciklirano više od 16.000 tona ambalažnog otpada!

Biznis Klub12.04.23, 19:15h

'Eko život' ponovo premašio zadani cilj: U prošloj godini reciklirano više od 16.000 tona ambalažnog otpada!
Za 2022. godinu operater sistema je obavezan iskoristiti odnosno reciklirati minimalno 35% od ukupne količine koju su privredni subjekti uključeni u sistem operatera plasirali na tržište FBiH

 

 

Eko život je u skladu sa članom 21. Pravilnika o upravljanju ambalažom i ambalažnim otpadom, krajem marta dostavio Federalnom ministarstvu okoliša i turizma i Fondu za zaštitu okoliša Federacije BiH svoj “Godišnji izvještaj o upravljanju ambalažom i ambalažnim otpadom za 2022. godinu”.


Pravilnikom o upravljanju ambalažom i ambalažnim otpadom propisani su opšti ciljevi za iskorištenje ili reciklažu ambalažnog otpada.
 

Za 2022. godinu operater sistema je obavezan iskoristiti odnosno reciklirati minimalno 35% od ukupne količine koju su privredni subjekti uključeni u sistem operatera plasirali na tržište FBiH.
 

Iz prethodno navedenog proizilazi da je „Eko život“ d.o.o. Tuzla bio u obavezi osigurati iskorištenje odnosno reciklažu u iznosu od 14.986,664 tona ambalažnog otpada. Međutim, kako i prethodnih godina, tako i ove, Eko život je premašio zadani cilj te uz pomoć ovlaštenih sakupljača i komunalnih preduzeća sa kojima ima potpisane ugovore zbrinuo i reciklirao ukupno 16.006,899 tona ambalažnog otpada.


Eko život ponosno može istaknuti da ukupno zbrinute i reciklirane količine za period od devet godina iznose 139.551,91 tona ambalažnog otpada, navode u saopćenju.
 

Od samih početaka poslovanja, od marta 2014. godine do danas, ostvarene su brojne saradnje na lokalnoj i regionalnoj razini, sa organizacijama, udruženjima, javnim institucijama i brojnim drugim, a jedini su pokretači ovakvog uspjeha dobri temelji kvalitete, znanja, povjerenja i međusobnog razumijevanja te Eko život nastoji svoje poslovanje i u budućnosti razvijati u tom smijeru.


Eko život će nastojati u budućnosti još snažnije graditi i održavati dobre poslovne odnose, povjerenje i podršku od strane svih poslovnih partnera i zajednica, poručuju iz ovog operatera.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!