Otvorio dušu

Legendarni Becker opisao traumatično iskustvo u zatvoru: 'Okružio sam se snažnim momcima, jer mi je trebala zaštita'

Sport09.04.23, 12:55h

Legendarni Becker opisao traumatično iskustvo u zatvoru: 'Okružio sam se snažnim momcima, jer mi je trebala zaštita'
Osvajač šest Grand slam titula, odslužio je osam mjeseci zatvora

 

 

Bivši njemački tenisač i svjetska zvijezda „bijelog sporta“ Boris Becker nastoji započeti novi život nakon izlaska iz zatvora i napuštanja Engleske. Osvajač šest Grand slam titula, odslužio je osam mjeseci zatvora nakon što je proglašen krivim u slučaju osobnog bankrota.

 

U Engleskoj je Boris Becker osuđen na dvije i po godine uvjetne kazne zatvora zbog skrivanja imovine vrijedne 2,5 miliona funti kako bi izbjegao plaćanje dugova. Boris Becker je u nedavnom intervjuu izjavio da gradi "treće poglavlje" svog života nakon izlaska iz zatvora. U pripremi je pokretanje TV dokumentarnog filma o njegovom životu i karijeri.

 

Tko kaže da život u zatvoru nije težak, ja mislim da laže... Bio sam okružen kriminalcima, dilerima droge, silovateljima, trgovcima ljudima, opasnim ljudima. Svaki dan se borite za opstanak. Odmah se morate okružiti sa snažnim momcima, kako bih ih ja nazvao, jer vam je potrebna zaštita.

 

Ako mislite da ste bolji od svih ostalih, onda gubite. Nema veze što sam bio tenisač, jedina valuta koju imamo unutra je naš karakter i ličnost. To je to, nemaš ništa drugo. U početku nemate prijatelje, doslovno ste sami i to je najteži dio, morate zaista pogledati u sebe, svoje kvalitete i prednosti, ali i svoje slabosti. rekao je Becker za 5 Live Breakfast.

 

Borisu Bekeru nije dozvoljeno da se vrati u Veliku Britaniju do oktobra 2024. Bivši stručnjak BBC-ja pregovarao sa britanskom televizijom o partnerstvu za Wimbledon 2024.

 

- Nedostaje mi London, zaista mi nedostaje Wimbledon i neću ići tamo ove godine. Imam sreću što mogu stajati na nogama, nitko me od partnera nije iznevjerio, dočekali su me kući. Kad si na dnu, a zadnjih pet-šest godina mi je bilo jako teško, stvarno saznaš tko je sa tobom, a tko nije sa tobom.

 

Rekao sam BBC-u da se ne mogu vratiti do sljedeće godine. Ako mi bude dozvoljeno da se vratim, nazvat ću telefonom i pitati žele li me u timu. Naravno da ja bih, ali to nije moja odluka.

 

Shvatio sam da bez obzira zovete li se Boris Becker ili Paul Smith, ako prekršite zakon, osuđeni ste i zatvoreni ste, to važi za sve. Nikada nisam očekivao dobro, ali ni loše. Preživio sam, čvrst sam, primio sam udarce, zatvor, ali i slavu. I to me je učinilo jačim, boljim čovjekom. Prema mojim odlukama u budućnosti, možete vidjeti jesam li naučio iz toga ili nisam - zaključio je Becker.

 

(Slobodna Dalmacija, DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!