od 8. do 22. aprila

U Galeriji ALU Sarajevo izložba radova priznatog bh. umjetnika i grafičkog dizajnera Anura Hadžiomerspahića

Kultura07.04.23, 19:00h

U Galeriji ALU Sarajevo izložba radova priznatog bh. umjetnika i grafičkog dizajnera Anura Hadžiomerspahića
Bio je cijenjen u struci i čuven po svojim plakatima i ilustracijama sa kojima je osvajao međunarodne nagrade, a njegov radni, stvaralački i ljudski potencijal bio je razarajući

 

Dobitnik priznanja "Plaketa Grada Sarajeva" posthumno ove godine je Anur Hadžiomerspahić, priznati bh. umjetnik i grafički dizajner.


Tim povodom u Galeriji Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu, gdje je Hadžiomerspahić radio kao profesor, u subotu, 08. aprila, bit će otvorena izložba radova ovog velikog umjetnika.


Anur Hadžiomerspahić rođen je 1971. godine u Sarajevu, gdje je studirao grafički dizajn na ALU, a diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti Brera i Evropskom institutu za dizajn u Milanu. Jedan je od osnivača kolekcije Ars Aevi, a posljednjih godina života bio je i njen umjetnički direktor. Djelovao je u kreativnom timu Ideologija, čiji su plakati pratili brojne kulturne manifestacije u zemlji.  

 
Potpisao je naslovnice albuma za Letu Štuke, Edu Majku, Dinu Merlina, Zabranjeno Pušenje i Amiru Medunjanin.

 
Bio je cijenjen u struci i čuven po svojim plakatima i ilustracijama sa kojima je osvajao međunarodne nagrade, a njegov radni, stvaralački i ljudski potencijal bio je razarajući.


Svi koji žele pogledati izložbu odabranih radova Anura Hadžioemrspahića na ALU u Sarajevu, mogu tio učiniti od 8. do 22. aprila.

 

anur-hadzioamerspahic-izlozba-alu

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!