Uputili saopštenje

Podrška inicijativi ministra Bečarevića: I iz Sarajevogasa su za smanjenje cijene gasa za krajnje potrošače

Biznis Klub07.04.23, 12:12h

Podrška inicijativi ministra Bečarevića: I iz Sarajevogasa su za smanjenje cijene gasa za krajnje potrošače
KJKP “Sarajevogas” d.o.o Sarajevo poziva sve nadležne koji su uključeni u aktivnost nabavke prirodnog gasa za tržište u Federaciji BiH, te formiranja cijene za krajnje potrošače, da pokrenu neophodne aktivnosti koje bi dovele do postizanja dogovora o što povoljnijoj cijeni ovog energenta

 

 

Uprava i Nadzorni odbor KJKP "Sarajevogas" d.o.o Sarajevo podržavaju inicijativu ministra komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Almira Bečarevića, kao i Vlade KS, za smanjenje cijene gasa za krajnje potrošače. 

 

KJKP “Sarajevogas” d.o.o Sarajevo poziva sve nadležne koji su uključeni u aktivnost nabavke prirodnog gasa za tržište u Federaciji BiH, te formiranja cijene za krajnje potrošače, da pokrenu neophodne aktivnosti koje bi dovele do postizanja dogovora o što povoljnijoj cijeni ovog energenta.  

 

Na taj način, smatraju u "Sarajevogasu", uticalo bi se i na veću potrošnju prirodnog gasa, što bi direktno dovelo do smanjenog nivoa zagađenja zraka u Kantonu Sarajevo. 

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još