Duška Jurišić demantuje

Nije tačno da sam za put u Višegrad tražila pola dnevnice, ministar Hurtić nam prijeti blokadom isplate plata!

Front04.04.23, 21:46h

Nije tačno da sam za put u Višegrad tražila pola dnevnice, ministar Hurtić nam prijeti blokadom isplate plata!
Za putovanja kraća od 12 sati nema dnevnice i to ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Sevlid Hurtić vrlo dobro zna. Znaju i distributeri lažnih vijesti - poručuje Jurišić

 

 

Duška Jurišić, zamjenica ministra za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine uputila je saopćenje za javnost u kome reagira na pisanje pojedinih medija o troškovima njenog službenog puta u Višegrad, koje prenosimo u cijelosti:

 

Povodom netačnih navoda u pojedinim medijima o tome da sam za troškove službenog puta u Višegrad tražila 12,5 KM, dužna sam ih demantirati.


Za putovanja kraća od 12 sati nema dnevnice i to ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Sevlid Hurtić vrlo dobro zna. Znaju i distributeri lažnih vijesti.


Kao što je navedeno u dopisu, putovanje je trajalo tačno 7 sati i 45 minuta. Troškovi putovanja u Višegrad odnose se na troškove goriva. Za putovanje je korišteno službeno vozilo. Vozač podliježe disciplinskoj odgovornosti ukoliko se vozilo koristi u bilo koju drugu svrhu osim službene.  


O svim službenim putovanjima, a ovo je nije bilo moguće planirati, dužna sam napisati pisano obrazloženje.


Ministar Sevlid Hurtić je u petak, 31.3.2023. godine zaprijetio blokadom isplate plata prvo svim radnicima Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice, a nakon toga zaposlenicima Kabineta zamjenice ministra. Razlog je što sam u šiht listi navela da sam 14.3.2023. godine bila na službenom putu u Banjoj Luci.


Ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Sevlid Hurtić nije htio potpisati putni nalog za moje službeno putovanje u Banja Luku, 14.3.2023.godine, prvog dana zasjedanja Narodne skupštine Republike Srpske na čijem dnevnom redu su bile izmjene Krivičnog zakonika, kojima se kriminalizira kleveta i uvreda.

 

Zatražio je da i vozač i ja snosimo troškove boravka u Banjoj Luci bez obzira što je sekretarka Ministarstva prethodno potpisala zahtjev, kojim odobrava službeni put.


Sve iznesene navode mogu potkrijepiti dokazima - navodi se na kraju saopćenja Duške Jurišić.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 72

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još