cijela objava napisana velikim slovima

Oglasio se Trump i mnogo je bijesan: Traži da se ročište premjesti na drugu lokaciju

Front04.04.23, 18:21h

Oglasio se Trump i mnogo je bijesan: Traži da se ročište premjesti na drugu lokaciju
Kaže da je sud na Manhattnu na teritoriju demokrata, što smatra nepoštenim

 

 

 

Donald Trump se prvi put danas oglasio na svojoj društvenoj mreži Truth Social. U objavi je ponovno napao sudiju i zatražio da se današnje ročište premjesti na drugu lokaciju. Konkretno, traži da se ročište s Manhattna prebaci na Staten Island.


"Poznati mrzitelj Trumpa"


Cijela Trumpova objava je napisana velikim slovima. U njoj bivši američki predsjednik sudiju Juan Merchana opisuje kao čovjeka koji je "poznati mrzitelj Trumpa, kao i njegova porodica".

 

Kaže da je sud na Manhattnu na teritoriju demokrata, što smatra nepoštenim.

 

trump-post

 

- Vrlo nepošteno mjesto (Manhattan), neki su dijelovi na izborima dali samo 1 posto republikancima. Ovaj slučaj treba biti prebačen na obližnji Staten Island, to bi bila vrlo poštena i sigurna lokacija za suđenje - napisao je Trump. 

 

Poslao mail pristašama


Trump, osim što se oglasio na svojoj društvenoj mreži, poslao je i email pristašama svoje kampanje Trump 2024, tvrdeći da "danas žalimo zbog gubitka pravde u Americi".

 

U mailu je napisao da je "danas dan kada vladajuća politička stranka hapsi svog glavnog protivnika jer nije počinio nikakav zločin."

 

- Budući da sljedećih nekoliko sati neću biti dostupan, želim iskoristiti ovaj trenutak da vam se zahvalim na vašoj podršci - napisao je Trump, dodavši da američka "nacija postaje markistička zemlja trećeg svijeta koja zatvara političku opoziciju."

 

Na kraju je napisao kako "nema sumnje da ćemo još jednom pobijediti i osvojiti Bijelu kuću 2024." 

 

(Avaz, DEPO PORTAL/mr)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 24

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još