američki državni sekretar bio je jasan

'Bolje da nisu dali ni dolar nego se tako miješali!' Dodik se oglasio nakon žestoke Blinkenove kritike

Front30.03.23, 08:42h

'Bolje da nisu dali ni dolar nego se tako miješali!' Dodik se oglasio nakon žestoke Blinkenove kritike
Blinken je poruku uputio na svom zvaničnom Twitter nalogu, a Dodika je uporedio s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom

 

 

 

Milorad Dodik, predsjednik bh. entiteta Republika Srpska, oglasio se prvi put nakon žestokih kritika od strane američkog državnig sekretara Anthonyja Blinkena.


Mnoge novinare zanimalo je šta mislim o podacima koje je dala američka ambasada o donacijama u Republici Srpskoj od 1995. do danas. Već sam odgovorio – bolje da nisu dali ni dolar, a da se nisu tako i toliko miješali. Pitam se da li je u onih 638 miliona dolara uračunat i osiromašeni uranijum koji su nam slali sa neba? Da li to računaju kao investiciju u biološko razaranje srpskog naroda, poručio je Dodik.


Podsjetimo, američki državni sekretar Anthony Blinken komentirao je ponašanje predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika te uputio poruku građanima Bosne i Hercegovine.


Blinken je poruku uputio na svom zvaničnom Twitter nalogu, a Dodika je uporedio s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

 

Napadi Milorada Dodika na osnovna prava i slobode u Republici Srpskoj pokazuju da je on na autoritarnom putu predsjednika Putina. State Department, kojeg zastupa ambasador Murphy, nastavlja se zalagati za demokratsku i prosperitetnu budućnost kakvu zaslužuju svi građani Bosne i Hercegovine – poručio je Blinken.

 

Ova kratka poruka od izuzetne je važnost jer se Blinken, koji je praktično drugi čovjek po važnosti američke administracije nakon predsjednika, direktno obratio Dodiku.



To pokazuje da Washington posvećuje veoma veliku pažnju dešavanjima u Bosni i Hercegovini i da se budnim okom prate potezi Milorada Dodika.

 

(Hayat, DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 67

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još