NA MJESTU UŽASA

Ministar Hurtić otkrio nove detalje o napadaču u Višegradu, načelnik Đurević tvrdi da se ovo više nikada neće ponoviti!

Front27.03.23, 10:50h

Ministar Hurtić otkrio nove detalje o napadaču u Višegradu, načelnik Đurević tvrdi da se ovo više nikada neće ponoviti!
Ministar Hurtić je, između ostaloga, kazao kako je vrijeme da nadležni u Republici Srpskoj ozbiljno shvate ovaj problem, dok načelnik Đurević tvrdi da Bošnjaci ovdje nemaju poroblema i da je ovaj slučaj bio iznimka

 

 

Ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Sevlid Hurtić danas je posjetio Višegrad i razgovarao sa s predstavnicima lokalne vlasti o napadu na povratnik. Također, Hurtić će posjetiti povratničke zajednice na području te općine.

 


Nakon sastanka ministra Hurtića i načelnika Višegrada Mladena Đurevića, održana je konferencija za medije.


Hurtić je, između ostaloga, kazao kako je vrijeme da nadležni u Republici Srpskoj ozbiljno shvate ovaj problem.


- Molim nadležne da ozbiljno shvate ovaj problem. Vrijeme je da shvate ljude koji žive na svojoj grudi bez obzira na nacionalnost. Ovaj slučaj će se zaključiti tako što osoba treba da bude iza rešetaka. Dobio sam informacije da je prije nekoliko dana dobio ljekarski i položio vozački, sada se neko vadi da ima epilepsiju. Ima tu mnogo kontradiktornosti - kazao je Hurtić nakon što je razgovarao sa načelnikom.


Načelnik Đurević, pak, tvrdi da Bošnjaci nemaju poroblema u ovom mjestu.


- Ovo je izuzetak. Ne dovodim ga u vezu sa nacionalnom sigurnošću. Obišao sam sva sela i sve te ljude poznajem. Nema problema u opštini i ne bih generalisao. Ovo je jedinstven slučaj i vjerujem da se više nikada neće ponaviti. Bošnjaci su uvijek dobrodošli u opštinu Višegrad. Ne treba praviti spektakulran dogođaj od ovog, a odgovorni će sigurno biti procesuirani - poručio je načelnik Višegrada.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!