oglasio se Predsjednik PDP-a

Borenović otkrio podržava li osnivanje stranke Jelene Trivić: 'Cilj je da SNSD, Dodika i sve one koji su oličenje svega lošeg...'

Front27.03.23, 09:02h

Borenović otkrio podržava li osnivanje stranke Jelene Trivić: 'Cilj je da SNSD, Dodika i sve one koji su oličenje svega lošeg...'
Poručio je i to da je moguće da opozicija “različitim putevima” dođe do istog cilja

 

 

 


Predsjednik PDP-a Branislav Borenović prokomentarisao je najavu Jelene Trivić, donedavne PDP-ove potpredsjednice da će osnovati novu stranku Narodni front.


“Svakom novom političkom subjektu, pokretu ili pojedincu, koji će doprinijeti, da uklonimo aktuelni režim i da Republiku Srpsku učinimo dostojanstvenom, sretnom i zaposlenom, želim mnogo sreće”, rekao je Borenović za BN.

 

Poručio je i to da je moguće da opozicija “različitim putevima” dođe do istog cilja.

 

“Cilj je da SNSD, Dodika i sve one koji su oličenje svega lošeg pošaljemo u opoziciju, ili u političku penziju. To se može postići skromnošću, odlučnošću i sabornošću. Samo odlučni, pametni i sabrani možemo RS učiniti boljom”, rekao je Borenović.

 

Nakon mnogo špekulacija o sukobu unutar PDP-a, pogotovo o neslaganju Jelene Trivić sa rukovodstvom stranke i sa Draškom Stanivukovićem, te najava da bi Trivić mogla osnovati svoju stranku, ona je na svom Facebooku obznanila osnivanje Narodnog fronta.

 

Podsjetimo, Trivić je na prošlogodišnjim izborima u BiH bila kandidatkinja za predsjednicu RS ispred PDP-a.

 

(DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još