Formiranje vlasti do kraja aprila

Čović najavio susret s predstavnicima 'Trojke' idućeg petka u Mostaru

Front17.03.23, 13:41h

Čović najavio susret s predstavnicima 'Trojke' idućeg petka u Mostaru
Govoreći o vremenskim rokovima, prvi čovjek HNS-a dodao je kako očekuje da će posao oko imenovanja nove izvršen vlasti u Federaciji BiH biti okončan do kraja aprila

 

 

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora (HNS) Dragan Čović najavio je kako će se u petak, 24. marta, u Mostaru susresti izaslanstva stranaka okupljenih oko HNS-a BiH i oko stranaka „Trojke”.

 

Taj sastanak, kazao je Čović nakon današnje sjednice Predsjedništva HNS-a BiH, rezultirat će sporazumom koji će otkloniti bilo kakav nesporazum između te dvije političke grupacije.

 

- U taj sporazum ugradit ćemo precizno svaki resor u Vladi FBiH, svaku instituciju, a ima ih jako mnogo unutar Federacije, da znamo točno kakvu tko ima obvezu od dva bloka prema toj instituciji. To bi naslonili na onaj sporazum koji imamo na razini države - izjavio je Čović.

 

Govoreći o vremenskim rokovima, prvi čovjek HNS-a dodao je kako očekuje da će posao oko imenovanja nove izvršen vlasti u Federaciji BiH biti okončan do kraja aprila.

 

Predsjedništvo HNS-a na današnjoj je sjednici ponovno za predsjednika Glavnog vijeća te organizacije izabralo Božu Ljubića, a za tajnika HNS-a Josipa Merdžu.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 23

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još