Predsjednik RS o ambasadorima

Dodik dao saglasnost za imenovanje ambasadora: Ne vjerujem Lagumdžiji, Arnautu i drugima, ali...

Front17.03.23, 13:17h

Dodik dao saglasnost za imenovanje ambasadora: Ne vjerujem Lagumdžiji, Arnautu i drugima, ali...
Ponekad mi Denis Bećirović svojim glupostima skreće pažnju na sebe, ali čini mi se da i on uspješno radi na ostvarenju političkih ciljeva Republike Srpske, kaže Dodik

 

 

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da su dali saglasnost za imenovanje svih ambasadora BiH iako, kako kaže, "nekima od njih ne vjeruje".
 

"Bošnjaci u kontinuitetu zloupotrebljavaju spoljnu politiku BiH i diplomatsko-konzularnu mrežu. Ali imajući u vidu da je imenovanje naših ambasadora uslovljeno imenovanjem ostalih, odlučili smo da damo saglasnost na imenovanja svih", naveo je Dodik te dodao:


- I dalje ne postoji povjerenje u Zlatka Lagumdžiju, Damira Arnauta, Svena Alkalaja i Erola Avdovića, ali se nadam da će svojim radom doprinijeti bržem raspadu BiH te im zato nećemo stajati na putu, poručio je predsjednik RS-a.


On se dotakao i člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića: 
 

"Ponekad mi Denis Bećirović svojim glupostima skreće pažnju na sebe, ali čini mi se da i on uspješno radi na ostvarenju političkih ciljeva Republike Srpske".

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 68

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još