raspodjela ministarstava

U toku formiranje nove vlade Tuzlanskog kantona, evo kome je šta pripalo

Front17.03.23, 09:06h

U toku formiranje nove vlade Tuzlanskog kantona, evo kome je šta pripalo
Osim pozicije premijera na kojoj će ostati Irfan Halilagić, Stranci demokratske akcije je pripalo osam ministarstava, Demokratskoj fronti tri i Stranci za Bosnu i Hercegovinu jedno ministarstvo. Dalje aktivnosti na imenovanju Vlade bit će nastavljene u petak

 

 

 

Iako je prvi u Federaciji u kojem je konstituirana Skupština, Tuzlanski kanton još nije dobio Vladu - piše Hayat. 


Proces je to koji bi trebao biti završen do kraja ovog mjeseca, s obzirom na to da je danas Izvršni odbor Stranke demoratske akcije na sjednici potvrdio da je aktualni premijer TK-a Irfan Halilagić novi mandatar za sastav Vlade.

 

Ovo su imena budućih kandidata za ministre u novoj Vladi koju će predvoditi SDA uz koalicijske partnere.

 

Osim pozicije premijera na kojoj će ostati Irfan Halilagić, Stranci demokratske akcije je pripalo osam ministarstava, Demokratskoj fronti tri i Stranci za Bosnu i Hercegovinu jedno ministarstvo. Dalje aktivnosti na imenovanju Vlade bit će nastavljene u petak.

 

Sazvat ćemo pres-konferenciju na kojoj ćemo uručiti mandat Irfanu Halilagiću, a poslije toga, vjerovatno u poslijepodnevnim satima ćemo imati Kolegij Skupštine na kojem ćemo odrediti datum održavanja Skupštine, najvjerovatnije sljedeće sedmice – kaže Žarko Vujović, predsjednik Skupštine TK-a (DF).

 

Stranka demokratske akcije ostaje na ovim tračnicima koje su, očigledno, prethodnoj godini dale rezultata. Premijer i Vlada su dobro radili i građani su to prepoznali na izborima 2. oktobra – ističe Fahrudin Skopljak, predsjednik KO SDA TK-a.

 

(Hayat, DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 22

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još