nakon njegove objave na twitteru

Benjamina Karić odgovorila Dodiku: Vojska RS je ubila hiljade Srba u Sarajevu

Front16.03.23, 19:51h

Benjamina Karić odgovorila Dodiku: Vojska RS je ubila hiljade Srba u Sarajevu
“Egzodus sarajevskih Srba jedan je od najpotresnijih događaja u istoriji Srpske jer je taj hrabri narod sve vrijeme rata čuvao, branio i odbranio svoja vjekovna ognjišta, da bi na kraju, nakon potpisivanja Dejtonskog sporazuma, bio prinuđen da sve napusti”, objavio je Dodik

 

 

 

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić reagirala je na objavu na Twitteru predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

 

“Egzodus sarajevskih Srba jedan je od najpotresnijih događaja u istoriji Srpske jer je taj hrabri narod sve vrijeme rata čuvao, branio i odbranio svoja vjekovna ognjišta, da bi na kraju, nakon potpisivanja Dejtonskog sporazuma, bio prinuđen da sve napusti”, objavio je Dodik.


Na to je dobio odgovor gradonačelnice glavnog grada Bosne i Hercegovine.

 

“Hiljade sarajevskih Srba ubijeno je od strane VRS, jer su branili svoj grad. Entitetsko rukovodstvo RS-a koje završilo po zatvorima širom Evrope je odgovorno za pozive za napuštanje Sarajeva”, poručila je Benjamina Karić u odgovoru Dodiku.

 

(DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 162

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još