VIDEO/ SNIMANJE U DONJEM VAKUFU

Popularni Rile i Čombe zajedno u novom bh. projektu: Zavirite na set filma 'Ne skreći sa staze'

Kultura15.03.23, 18:35h

Popularni Rile i Čombe zajedno u novom bh. projektu: Zavirite na set filma 'Ne skreći sa staze'
Ova komedija za djecu i odrasle bavi se predrasudama u našem društvu, ali i borbom da se one nadvladaju

 

 


Snimanje dugometražnog igranog filma radnog naziva "Ne skreći sa staze" scenariste Vahida Durakovića i koscenariste i reditelja Emira Kapetanovića, počelo je prije nekoliko dana u Bugojnu, a juče se preselilo u zgradu Doma kulture u Donjem Vakufu, gdje je snimano nekoliko scena.


Film je dramska komedija koja prati glumačku trupu, koja dolazi u dva sela s namjerom da igra predstavu za djecu. Međutim, u etnički podijeljenom društvu sve je problem, pa i predstava za djecu. Ova komedija za djecu i odrasle bavi se predrasudama u našem društvu, ali i borbom da se one nadvladaju.


Kadrove sa seta zabilježila je ekipe Radija Donji Vakuf te rezgovarala sa scenaristom i glumcima...

 

 


Glumačku podjelu u filmu čine glumci iz BiH, Hrvatske i Srbije (Mirvad Kurić, Zana Marjanović, Miraj Grbić, Mirza Tanović, Vanesa Glođo i drugi). Direktor fotografije je Mikša Anđelić, scenograf i kostimograf je Monika Močević, majstor tona Predrag Đorda.


Producent filma je DEPO iz Sarajeva, koproducenti iz BiH su RTV Federacije BiH TV i Udruženje CKA Charlama. Koproducenti filma su Eurofilm (Hrvatska) i Emote Production (Srbija).

 
Film je podržan od strane Fondacije za kinematografiju, Hrvatskog audio-vizualnog centra, Filmskog centra Srbije, Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, Vlade Srednjobosanskog kantona, općine Bugojno, JU Kulturno sportski centar Bugojno, Šumskoprivrednog društva ˝Srednjobosanske šume˝, JU Kulturno sportski centar Bugojno, Policijske uprave Bugojno – MUP SBK/KSB, JP za stambeno-komunalne djelatnosti i lokalne puteve Bugojno, Vatrogasnog društva Bugojno, JP “Čistoća” Bugojno kao i drugih javnih i privrednih društva.

 

ne-skreci-sa-staze-5

ne-skreci-sa-staze-3

ne-skreci-sa-staze-4

ne-skreci-sa-staze-2

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!