Večeras u zgradi Predsjedništva BiH

NES, SDA i DF potpisali sporazum o formiranju vlasti u USK: 'Već dugo vapimo za kvalitetnijom vladom'

Front13.03.23, 19:16h

NES, SDA i DF potpisali sporazum o formiranju vlasti u USK: 'Već dugo vapimo za kvalitetnijom vladom'
- Dio te vlasti će biti i Stranka za BiH u USK čiji će predsjednik staviti naknadno svoj potpis. U Krajini smo postigli sporazum i prihvatili su da budu dio parlamentarne većine na ovaj način, i stavit će svoj potpis naknadno - pojasnio je Musić

 


Večeras je u zgradi Predsjedništva BiH u Sarajevu potpisan sporazum o formiranju vlasti u Unsko-sanskom kantonu.

 

Sporazum su potpisali NES, SDA i DF, dok će svoj potpis na sporazum naknadno staviti i SBIH.

 

Jasmin Musić, zastupnik SDA u Skupštini Unsko-sanskog kantona i predsjednik Kantonalnog odbora SDA u USK, rekao je da je na sastanku u Predsjedništvu BiH u prisustvu predsjednika Stranke demokratske akcije, Demokratske fronte i Narodnog evropskog saveza Bosne i Hercegovine, potpisan sporazum o uspostavi vlasti u USK. 

 

- Dio te vlasti će biti i Stranka za BiH u USK čiji će predsjednik staviti naknadno svoj potpis. U Krajini smo postigli sporazum i prihvatili su da budu dio parlamentarne većine na ovaj način, i stavit će svoj potpis naknadno - pojasnio je Musić.

 

Poručio je da je potpisani sporazum poruka stabilnosti USK koji već dugo vapi za jednom kvalitetnijom vladom u skupštini kantona.

 

Medijima se obratio i Mustafa Ružnić (NES), premijer USK.

 

- Drago mi je da nakon dugog niza godina koliko je Krajina imala problema sa stabilnošću i sa zakonodavnom i izvršnom vlašću, evo danas jedan stabila koalicioni kapacitet - poručio je Ružnić.


(Vijesti.ba, DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 97

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još