REKTOR RIFAT ŠKRIJELJ NAKON SVEGA

Moja savjest je čista, ja ću proces sa kolegama, tijelima i organima UNSA-e, dovesti do kraja... Neće me zastrašiti!

Front10.03.23, 18:00h

Moja savjest je čista, ja ću proces sa kolegama, tijelima i organima UNSA-e, dovesti do kraja... Neće me zastrašiti!
U fokusu našeg daljnjeg postupanja jeste akademski put profesorice Izetbegović i mi ćemo kao Univerzitet morati kompletan proces dovesti do kraja, što svakako znači da moramo imati čiste račune kada je u pitanju ova procedura - kaže prof. dr. Škrijelj

 

 

 


Rektor Univerziteta u Sarajevu (UNSA) prof. dr. Rifat Škrijelj potpisao je rješenje kojim se poništava upis u matičnu knjigu magistranata Medicinskog fakulteta dr. Sebije Izetbegović, direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS). Kako je rekao u razgovoru za Avaz, najveći prvi korak je napravljen, no slijedi još mnogo toga da se uradi.


- Ima još niz koraka. Uglavnom, svi vode ka tome da je upitna pozicija profesorice Izetbegović na Medicinskom fakultetu jer se postati profesor ne može bez validne školske spreme i diplome kojom se prijavljuju kandidati na konkurs. Tako da će Univerzitet u Sarajevu reagirati u okviru svojih nadležnosti, jer Senat vrši izbore i ima pravo da ih oduzme ako se uspostavi da nisu u skladu sa zakonom. U fokusu našeg daljnjeg postupanja jeste akademski put profesorice Izetbegović i mi ćemo kao Univerzitet morati kompletan proces dovesti do kraja, što svakako znači da moramo imati čiste račune kada je u pitanju ova procedura - rekao je prof. dr. Škrijelj.


Istakao je da ta procedura neće dugo trajati iz razloga što, kada se dovede u pitanje nečiji magistarski studij, onda sve što je iza toga ostvareno, a za šta je magistarski studij bio preduvjet, dovodi se pod znake pitanja.


- Ne bih želio prejudicirati konačan ishod, ali u svakom slučaju vrlo ozbiljan upitnik je nad profesorskim zvanjem Izetbegović - naveo je.


Sebija Izetbegović je zbog svega najavila krivične prijave protiv Senata i rektora Škrijelja, u međuvremenu se oglasio i njen suprug i prvi čovjek SDA Bakir Izetbegović, a kako na sve to odgovara i šta nakon svega kaže Rifat Škrijelj, čitajte ovdje.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 129

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još