dramska komedija za djecu i odrasle

Uzavrela filmska atmosfera u Bugojnu: Počinje snimanje novog bh. filma 'Ne skreći sa staze'

Kultura06.03.23, 13:23h

Uzavrela filmska atmosfera u Bugojnu: Počinje snimanje novog bh. filma 'Ne skreći sa staze'
U etnički podijeljenom društvu sve je problem, pa i predstava za djecu. Ova komedija za djecu i odrasle bavi se predrasudama u našem društvu, ali i borbom da se one nadvladaju

 


Ovih dana u Bugojnu traju posljednje pripreme za snimanje dugometražnog igranog filma "Ne skreći sa staze" (radni naziv) scenariste Vahida Durakovića i koscenariste i reditelja Emira Kapetanovića, koje počinje krajem sedmice.


Film je dramska komedija koja prati glumačku trupu, koja dolazi u dva sela s namjerom da igra predstavu za djecu. Međutim, u etnički podijeljenom društvu sve je problem, pa i predstava za djecu.


Ova komedija za djecu i odrasle bavi se predrasudama u našem društvu, ali i borbom da se one nadvladaju.


Glumačku podjelu u filmu čine glumci iz BiH, Hrvatske i Srbije (Mirvad Kurić, Zana Marjanović, Miraj Grbić, Mirza Tanović, Vanesa Glođo i drugi). Direktor fotografije je Mikša Anđelić, scenograf i kostimograf je Monika Močević, majstor tona Predrag Đorda.


Producent filma je DEPO iz Sarajeva, kooproducneti iz  BiH su RTV Federacije BiH TV i Udruženje CKA Charlama. Koproducenti filma su Eurofilm (Hrvatska) i Emote Production (Srbija).


Film je podržan od strane Fondacije za kinematografiju, Hrvatskog audio-vizualnog centra, Filmskog centra Srbije, Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, Vlade Srednjobosanskog kantona, općine Bugojno, JU Kulturno sportski centar Bugojno i drugih partnera i sponzora filma.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još