Otvaranje novih tržišta

Novo veliko preuzimanje u IT sektoru koje će imati uticaja i na BiH

Biznis Klub04.03.23, 13:24h

Novo veliko preuzimanje u IT sektoru koje će imati uticaja i na BiH
Takođe smo veoma željni da radimo zajedno sa njihovom radnom snagom od gotovo 5.900 zaposlenih, svi sa izuzetnim vještinama, rekao je Popović

 

 

Noventiq, globalni provajder rješenja i usluga za digitalnu transformaciju i cyber sigurnost, preuzeo je većinski udio u kompaniji Saga. Vrijednost akvizicije nije objavljena.

 

Transakcija pojačava prisustvo Noventiq-a u istočnoj Evropi, kao i otvaranje drugih tržišta kao što su Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina i Sjeverna Makedonija, navodi se u saopštenju.

 

Zatvaranjem ugovora, Saga i sve kćerke kompanije New Frontier Grupe nastaviće da posluju pod svojim postojećim brendom uz integraciju imena Noventiq u svoj logo. Grupa, koja će zadržati sjedište u Beogradu, takođe će zadržati svoju bazu zaposlenih, a i dalje će je voditi sadašnji menadžerski tim i predsjednik Nadzornog odbora Sage Dejan Popović.

 

On je rekao da je veoma uzbuđen zbog najave zaključenja ovog posla jer to podrazumijeva da će sada Saga i svi njeni klijenti imati koristi od jakih veza i odnosa Noventiq-a na globalnom nivou sa vrhunskim IT liderima kao što su AVS, Google, Microsoft, VMVare i mnogi drugi, prenosi Indikator.ba.

 

- Takođe smo veoma željni da radimo zajedno sa njihovom radnom snagom od gotovo 5.900 zaposlenih, svi sa izuzetnim vještinama.

 

Saga je osnovana 1989.godine i jedan je od lidera na polju digitalne transformacije. Ima više od 500 zaposlenih i radi u više od 25 država. 2009. godine Saga je postala dio New Frontier Group.

 

Noventiq je vodeći globalni provajder rješenja i usluga u oblasti digitalne transformacije cyber bezbednosti, sa sjedištem u Londonu. Kompanija omogućava, olakšava i ubrzava digitalnu transformaciju za poslovanje svojih klijenata, povezujući više od 75.000 organizacija iz svih sektora sa stotinama IT dobavljača, zajedno sa sopstvenim uslugama i rješenjima.

 

Noventiq-ovih 5.900 zaposlenih radi u skoro 60 zemalja širom Azije, Latinske Amerike, istočne Evrope i Afrike – tržišta sa značajnim potencijalom rasta.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!