Lakše poslovanje

Nova inicijativa: Prag PDV-a za male privrednike podići na 100.000 KM ili više

Biznis Klub03.03.23, 13:17h

Nova inicijativa: Prag PDV-a za male privrednike podići na 100.000 KM ili više
Stevandić je rekao da je ta osnovica u Srbiji 75.000 eura i da bi njeno podizanje u BiH sigurno pomoglo i spasilo od gašenja male preduzetničke i zanatske radnje

 

 

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je da će parlament podržati inicijative usmjerene ka vlastima na nivou BiH da se osnovica PDV-a za preduzetničke i zanatske radnje u Republici Srpskoj sa trenutnih 50.000 KM podigne na 100.000 ili više radi njihovog opstanka.

 

Stevandić je rekao da je ta osnovica u Srbiji 75.000 eura i da bi njeno podizanje u BiH sigurno pomoglo i spasilo od gašenja male preduzetničke i zanatske radnje koje su dio velike porodice u privredi Republike Srpske.

 

"Ne smijemo ih zanemariti i oni ne smiju biti ostavljeni jer stvaraju veliku dobit za Republiku Srpsku", rekao je Stevandić novinarima na prvoj Međunarodnoj konferenciji zanatstva i preduzetništva Republike Srpske koja se održava u Laktašima s ciljem promovisanja važnosti ove djelatnosti za republičku privredu.

 

Podsjetio je da su “mali biznisi” velika podrška s obzirom na to da od 25 do 30.000 takvih radnji egzistira i posluje u Republici Srpskoj, prehranjujući svoje porodice, prenijela je RTRS.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!