VIDEO/ SARAJEVO SLAVI PRAZNIK

Pun BKC, večeras uživo Senad Hadžifejzović i gosti, ali i veliki parti za sve

Kultura01.03.23, 15:57h

Pun BKC, večeras uživo Senad Hadžifejzović i gosti, ali i veliki parti za sve
Od jutros je gužva u BKC Sarajevo. Večeras u 19h ide centralni program „1. mart – sjećanja“ uživo i sa publikom Senada Hadžfejzovića, ali dupla svirka i parti za sve. Očekuju su gostovanja neka od velikih i slavnih imena Sarajeva i BiH. Ulaz je slobodan, pridružite se

 

Atmosfera iz Galerije BKC-a, koja je jutros bila ispunjena do posljednjeg mjesta. Predstavom „Gdje se krije svijet čarolije“ u kojoj su učestvali glumci: Ana Tikvić i Kemal Čebo, zatim Mirsad Abdagić-Kike i male balerine plesnog studija Aurora – KUD Baščaršija, počeo je program obilježavanja 1. marta Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Program se odvija pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo.

 

331562304-225264133301541-4474777525182416737-n

 

U nastavku današnjeg prazničnog dana posjetioci će imati priliku da prate bogat muzički dio programa koji će se u isto vrijeme održavati na dva različita floora, odnosno pozornice BKC-a. 

 

bkc2

 

Za dobru klupsku svirku i praznično druženje pobrinuće se DJ i muzički producent Nenad Kovačević, alias Audio InFunktion koji će u Atriju (u prizemlju zgrade) BKC-a puštati muziku od 20 do 24 sata. 

 

Audio InFunktion, klupsko je ime koje je već dugi niz godina sinonim za odličnu old school i modernu elektronsku muziku. 

 

audio-infunktion


Pozornicu je dijelio sa imenima kao što su: Aloe Blacc, Flying Lotus, DJ Vadim, LTJ Bukem, Dj Zinc, Phace, Mefjus, Herbaliser, Africa HiTech, ASkillz, Stickybuds, Funkanomics, Manu Chao, Jazzanova i mnogi drugi, a od domaćih artista sa kojima je surađivao tu su i Dubioza Kolektiv, Billain, Frenkie, Edo Maajka, Baga Sound, Kandzija & Toxara, Hain Teny i mnogi drugi..

 

Paralalelno sa tim događajem, bendovi, „Bluesa“ i „Grupa Dernex“ garantiraju odličan provod i energičan nastup uz zvuke blues-rocka i popa. Ovi izvrsni cover bendovi će od 21 do 24 sata na pozornici u Galeriji BKC-a izvoditi najbolju domaću i stranu pop-rock i blues muziku. 

 

Svečani tematski program povodom 1. Marta će uživo uz prisustvo publike, sa pozornice iz Velike dvorane BKC-a voditi doajen bh novinarstva, Senad Hadžifejzović, zajedno sa svojim specijalnim gostima. 

 

cd-senad-hadzifejzovic


Zajedno sa Senadom Hadžifejzovićem, nekoliko eminentnih voditeljskih imena će iz Velike dvorane i Galerije BKC-a, uživo uz prisustvo publike, razgovarati sa plejadom reprezentativnih gostiju. Istaknutim ličnostima iz društvenog i javnog života koji su u tom vremenu bili direktni učesnici značajnih historijskih događaja za Bosnu i Hercegovinu i koji će se ovom prilikom prisjećati najupečatljivijihj momenata vezanih za 1. mart. 


Ovaj svečani praznični program odvijat će se uz direktno prenošenje putem video ekrana, trajat će od 18,45 do 20,30 sati, a prenosit će se i uživo putem Face televizije u specijalnom izdanju Centralnog Dnevnika sa Senadom Hažifejzovićem, te putem programa TVSA.

 

Pratite uživo...

 

 

(DEPO Portal/ak)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 43

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još