NAKON SUSPENZIJE ZAKONA O NEPOKRETNOJ IMOVINI RS

Dodik odbacio odluku Schmidta: 'Ne može se svaki putnik namjernik miješati u unutrašnja pitanja BiH i RS'

Front27.02.23, 20:13h

Dodik odbacio odluku Schmidta: 'Ne može se svaki putnik namjernik miješati u unutrašnja pitanja BiH i RS'
Sa pravnog aspekta nije se ništa desilo. Republika Srpska je usvojila Zakon o nepokretnoj imovini koji ostaje na snazi - poručio je Dodik

 


Predsjednik Republike Srpske i lider SNSD-a Milorad Dodik, nakon današnje odluke visokog predstavnika Christiana Schmidta da poništi Zakon o nepokretnoj imovini RS do odluke Ustavnog suda BiH, izjavio je da on nije visoki predstavnik.


U izjavi za Srnu, Dodik je rekao:


- To nije samo stav RS, već i dvije stalne članice Vijeća sigurnosti UN, koji je trebalo da potvrdi njegovo imenovanje, a nije. Tako da se sa pravnog aspekta nije ništa desilo. Republika Srpska je usvojila Zakon o nepokretnoj imovini koji ostaje na snazi. Odluke i legalno biranih visokih predstavnika se ne objavljuju u Službenom glasniku RS. Ne može se svaki putnik namjernik miješati u unutrašnja pitanja BiH i Republike Srpske - poručio je Dodik.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 23

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još