ZIMSKE NEVOLJE

Šta učiniti ako zapnete u snijegu, ne možete ni naprijed ni nazad? Nikako ne izlazite iz auta!

Lifestyle27.02.23, 19:52h

Šta učiniti ako zapnete u snijegu, ne možete ni naprijed ni nazad? Nikako ne izlazite iz auta!
Kako se ponašati i što napraviti kad automobilom zapnemo u snijegu? Važno je ne stovriti još veći problem...

 

 

 

 

Velike količine snijega i sniježnih nanosa napravile su juče i danas kolaps diljem Hrvatske. Kako prenoše tamošnji mediji, članovi Hrvatske gorske službe spašavanja angažirani su u pomoći putnicima koji su zapeli na prometnicama zbog velike količine snijega. Na terenu su 22 spašavatelja HGSS-a iz stanica Zadar, Šibenik i Split.


Pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja Josip Brozičević za 24 sata je otkrio kako se ponašati i što napraviti kad automobilom zapnemo u snijegu. Savjetovao je da je najbolje ostati u automobili i nikako ne izlaziti iz vozila.


- Ne možeš puno ako ne možeš niti naprijed niti nazad. Najbolje je ostat u upaljenom autu ili ga povremeno paliti. Nikako izlaziti iz auta, a u slučaju hitne intervecije onda treba zvati 112 i poslati lokaciju na kojoj se nalaze - rekao je Brozičević.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još