smatra ga 'jednim od najvećih svjetskih državnika'

Putin odlikovao bivšu holivudsku zvijezdu, glumca Stevena Seagala: Podržava čak i ofanzivu na Ukrajinu!

Front27.02.23, 19:38h

Putin odlikovao bivšu holivudsku zvijezdu, glumca Stevena Seagala: Podržava čak i ofanzivu na Ukrajinu!
Godine 2016. direktno iz ruku Vladimira Putina Segal je primioe ruski pasoš, ali je zadržao američko državljanstvo. Od tada živi u Rusiji, gdje se 2021. godine učlanio u nacionalističku stranku

 

 


Ruski predsjednik Vladimir Putin danas je odlikovao američkog glumca Stevena Seagala, bivšu holivudsku zvijezdu koja se zadnjih godina isprofilirala u osobu koja aktivno podržava ruskog predsjednika i, od nedavno, čak i njegovu ofanzivu na Ukrajinu, prenosi BBC.

 


Putin je potpisao izvršnu uredbu o odlikovanju glumca Redom prijateljstva za njegov "ogroman doprinos razvoju međunarodne kulturne i humanitarne saradnje", navodi se u dokumentu objavljenom na službenoj stranici ruske vlade.


Steven Seagal (70), stručnjak za aikido, bio je zvijezda američkih akcijskih filmova 1980-ih i 90-ih.


Dok mu je karijera bila na zalazu, Seagal, rođen u saveznoj državi Michigan, polako se približavao autoritarnim čelnicima, među kojima je i ruski predsjednik Putin.


Godine 2016., direktno iz ruku Vladimira Putina primio je ruski pasoš, ali je zadržao američko državljanstvo.


Od tada živi u Rusiji, gdje se 2021. godine učlanio u nacionalističku stranku.


U augustu 2022. godine posjetio je istok Ukrajine, gdje se sastao s vođom proruskih separatista u Donjecku, Denisom Pušiljinom i pružio mu podršku.


U oktobru prošle godine, za Putinov 70. rođendan, Seagal je snimio video s porukom podrške ruskom predsjedniku, kojeg je nazvao "jednim od najvećih svjetskih državnika".


- Iskreno se nadam i molim se da dobije svu podršku, ljubav i poštovanje koji mu trebaju. I da se sve sadašnje nevolje uskoro završe, da živimo u svijetu u kojemu će vladati mir - poručio je tom prilikom Seagal.

 

(FENA/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!