održana osnivačka skupština

BiH dobila novu hrvatsku stranku: 'Do sada su se drugi bavili osobnim interesima'

Front25.02.23, 12:33h

BiH dobila novu hrvatsku stranku: 'Do sada su se drugi bavili osobnim interesima'
“Prije se može govoriti o njihovoj nesposobnosti da rade u korist hrvatskog naroda nego o nečijoj drugoj krivnji za poziciju Hrvata”, istakao je Ivančević

 

 

 


U Prozor-Rami održana je osnivačka skupština nove hrvatske stranke u Bosni i Hercegovini pod nazivom Ramska narodna stranka predvođena tamošnjim načelnikom Jozom Ivančevićem.


On je, podsjećamo, četiri puta zaredom pobijedio HDZ BiH, a prošle godine u junu napustio HDZ 1990, zbog saradnje lidera te stranke Ilije Cvitanovića s čelnikom HDZ-a i HNS-a Draganom Čovićem.

 

Prvi dio govora upravo je posvetio strankama u Hrvatskom narodnom saboru čiji je lider upravo Čović. Dosta je, kaže, Ivančević da se oni preko brige za nacionalne interese zapravo bave sobom - piše N1.

 

“Njihova politika je ona kojoj je cilj osobni interes umjesto interesa cijelog naroda”, rekao je Ivančević.

 

Teme poput legitimnog predstavljanja, trećeg RTV kanala, trećeg entiteta samo su u cilju da  dobiju pozicije, dodao je, te je postavio pitanje zašto sada se o tome ne priča već se samo posvećuje pažnja ko će gdje biti imenovan.

 

“Prije se može govoriti o njihovoj nesposobnosti da rade u korist hrvatskog naroda nego o nečijoj drugoj krivnji za poziciju Hrvata”, istakao je Ivančević.

 

Stranka RNS će biti kako od lokalnog, ali i šireg značaja s ciljem čuvanja istinskih vrijednosti posebno onih sa tamošnjeg kraja, navedeno je u osnivačkim aktima.

 

(Foto i tekst: N1, DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 30

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još