BILATERALNI ODNOSI SRBIJE I BIH

Susret Konakovića i Dačića u Beogradu: Otvorena pitanja treba postepeno rješavati

Front24.02.23, 18:36h

Susret Konakovića i Dačića u Beogradu: Otvorena pitanja treba postepeno rješavati
Pored razgovora o bilateralnim odnosima, razmijenjena su mišljenja i o aktuelnim regionalnim i širim međunarodnim pitanjima, saopćio je Ured za odnose s javnošću MVP BiH

 

 

Ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković u nastavku svoje posjete sastao se u Beogradu sa ministrom vanjskih poslova Republike Srbije Ivicom Dačićem, pri čemu su naglašeni kvalitetni bilateralni odnosi Republike Srbije i Bosne i Hercegovine, te potreba da se nastavi njihovo unaprjeđenje.


Otvorena pitanja također treba postepeno rješavati.


Dogovoreno je da će realizacija strateških infrastrukturnih saobraćajnih i energetskih projekata od značaja za obje države biti.


Redovan politički dijalog je pretpostavka za jačanje međusobne ekonomske saradnje, stoga je iskazana obostrana volja za organizacijom i zajedničke sjednice Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Srbije.


Pored razgovora o bilateralnim odnosima, razmijenjena su mišljenja i o aktuelnim regionalnim i širim međunarodnim pitanjima, saopćio je Ured za odnose s javnošću MVP BiH.

 

(FENA/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još