ko će to platiti

Želite kupiti stan u novogradnji u BiH? Onda morate znati ove cijene, a nisu male...

Biznis Klub22.02.23, 10:03h

Želite kupiti stan u novogradnji u BiH? Onda morate znati ove cijene, a nisu male...
Broj prodatih novih stanova u četvrtom kvartalu lani iznosio je 1.277 i u odnosu na isti kvartal prethodne godine manji je za 4,3 posto, te veći za 37,8 posto u odnosu na prosječan broj prodatih novih stanova u 2021. godini

 

 

 

Prosječna cijena prodatih novih stanova u Bosni i Hercegovini u četvrtom kvartalu prošle godine iznosila je 2.419 KM po metru kvadratnom.

 

U poređenju sa prosječnom cijenom prodatih novih stanova po metru kvadratnom u 2021. godini, prosječna cijena je veća za 32,3 posto, te u odnosu na četvrti kvartal 2021. godine veća je za 27 posto, objavila je Agencija za statistiku BiH.

 

Broj prodatih novih stanova u četvrtom kvartalu lani iznosio je 1.277 i u odnosu na isti kvartal prethodne godine manji je za 4,3 posto, te veći za 37,8 posto u odnosu na prosječan broj prodatih novih stanova u 2021. godini.

 

U četvrtom kvartalu prošle godine prosječnu cijenu kvadrata prodatih novih stanova u BiH čine: 342 KM koje se odnose na cijenu građevinskog zemljišta, 1.414 KM koje se odnose na cijenu gradnje i dobit izvođača, te 663 KM za ostale troškove, uključujući i PDV.

 

(Fena/rm)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još