u pet kategorija u umjetničkom klizanju

Članice kluba Ice Group Sarajevo ostvarile zapažene rezultate na međunarodnom takmičenju 'Sarajevo Trofej 2023'

Sport21.02.23, 14:58h

Članice kluba Ice Group Sarajevo ostvarile zapažene rezultate na međunarodnom takmičenju 'Sarajevo Trofej 2023'
Djevojke nastavljaju sa pripremama za slijedeća takmičenja u Mađarskoj i Sloveniji u martu i aprilu ove godine

 

 

U Centru Skenderija u Sarajevu je 18. i 19. februara održano međunarodno takmičenje u umjetničkom klizanju "Sarajevo Trofej 2023", na kojem su nastupile i članice kluba Ice Group Sarajevo u čak pet takmičarskih kategorija i ostvarile odlične rezultate.


Ada Korić, kao najmlađa takmičarka kluba u kategoriji Cubs je osvojila drugo mjesto i srebrenu medalju.


U kategoriji Basic Novice, ujedno i najbrojnoj kategoriji, takmičarke Ice Group Sarajevo su također ostvarile odlične rezultate, i to Sara Mujčić 12. mjesto i Liv Ella Candler 16. mjesto.


U kategoriji Intermediate novice Eva Sužnjević je ostvarila odlično četvrto mjesto, a medalja joj je izmakla za samo 0,86 bodova.


I u starijim kategorijma takmičarke Ice Group Sarajevo su imale odlične nastupe - u kategoriji Advanced novice Ajla Kadribašić je osvojila šesto mjesto, dok je juniorska reprezentativka BiH Hena Uzunović u kategoriji juniori osvojila 10. mjesto.


Istovremeno, njihovi nastupi su bili bodovani i za državno takmičenje BiH 2023., gdje je KK Ice Group Sarajevo od šest kategorija u kojim su očestvovale njihove klizačice, osvojio četiri zlatne medalje (Cubs, Basic Novice, Intermediate novice i Advance novice), jedeno srebno (Basic novice) i jednu bronzu (Juniori).


Djevojke nastavljaju sa pripremama za slijedeća takmičenja u Mađarskoj i Sloveniji u martu i aprilu ove godine.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!