CILJ POSJETE - UNAPREĐENJE ODNOSA

Ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković odlazi u prvu zvaničnu posjetu susjednoj Hrvatskoj

Front20.02.23, 18:05h

Ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković odlazi u prvu zvaničnu posjetu susjednoj Hrvatskoj
Cilj posjete Konakovića je učvršćivanje i sveobuhvatno unaprijeđenje odnosa Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske. Ovo je prvi zvanični posjet ministra vanjskih poslova BiH Elmedina Konakovića Republici Hrvatskoj, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVP-a BiH

 

 


Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković boravit će 20. i 21. februara u zvaničnoj posjeti Republici Hrvatskoj.


Tokom posjete Konakoviću domaćin će biti ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman. Susret Konakovića i Grlić Radmana  planiran je za utorak, 21. februara, a nakon susreta dviju delegacija bit će upriličena konferencija za štampu u 10.40 sati.


Konaković će se susrest i s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejem Plenkovićem.


U poslijepodnevnim satima Konaković ima planiran susret sa predsjednikom Republike Hrvatske Zoranom Milanovićem.


U okviru boravka šef bh. diplomatije posjetit će Ambasadu Bosne i Hercegovine u Zagrebu kao i Kulturno-informativni centar Ambasade BiH i susresti se s predstavnicima bh. dijaspore.


Cilj posjete Konakovića je učvršćivanje i sveobuhvatno unaprijeđenje odnosa Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske. Ovo je prvi zvanični posjet ministra vanjskih poslova BiH Elmedina  Konakovića  Republici Hrvatskoj, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVP-a BiH.

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još