ako lendo nije podržao, onda ništa

Zakuhalo se, Zukić tvrdi: 'Lidija Bradara nije predsjednica Federacije BiH, neko će snositi odgovornost!'

Front20.02.23, 17:34h

Zakuhalo se, Zukić tvrdi: 'Lidija Bradara nije predsjednica Federacije BiH, neko će snositi odgovornost!'
Ako se sva tri člana rukovodstva ne dogovore, onda o tome odlučuje Predstavnički dom Parlamenta FBiH, koji se također nije očitovao - kazao je dalje Zukić

 


Predsjednik Kluba bošnjačkog naroda u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Muamer Zukić (SDA) saopćio je da je Lidija Bradara "lažno predstavljena kao predsjednica Federacije i da neko zbog toga treba snositi odgovornost".


- Lidija Bradara nije izabrana za predsjednicu Federacije Bosne i Hercegovine. Nije, zato što je Ustavom propisano da o tome odlučuju sva tri člana rukovodstva Federacije. A gospodin Lendo je nije podržao - smatra Zukić.


- Dalje Ustav propisuje, ako se sva tri člana rukovodstva ne dogovore, onda o tome odlučuje Predstavnički dom Parlamenta FBiH, koji se također nije očitovao - kazao je Zukić.


Članovi rukovodstva Federacije Bosne i Hercegovine Lidija Bradara i Igor Stojanović dogovorili su se danas bez trećeg člana – Refika Lende, da Bradara bude predsjednica, a Stojanović i Lendo potpredsjednici FBiH.

 

(FENA/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 69

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još