VEČERAS PRED FESTIVALSKOM PUBLIKOM

Vesna Andree Zaimović u zagrljaju s Mattom Damonom, uoči premijere 'Kiss the Future' u Berlinu

Kultura19.02.23, 19:01h

Vesna Andree Zaimović u zagrljaju s Mattom Damonom, uoči premijere 'Kiss the Future' u Berlinu
Veliki interes na ovogodišnjem Berlinaleu vlada za dokumentarnu priču o inatu u opkoljenom Sarajevu

 

 


Večeras se, na ovogodišnjem Berlinskom film festivalu, održava svjetska premijera dokumentarnog filma 'Kiss the Future', u sklopu Berlinale Specijalnog programa.

 
Dokumentarac je režirao Nenad Čičin-Šain ("The Time Being"), scenarista je Bill S. Carter ("Miss Sarajevo"), po ideji Čičin-Šaina i Cartera. Producenti filma su Matt Damon i Ben Affleck za Pearl Street Films, te Sarah Anthony za Good Wolves Productions.


"Kiss the Future" apostrofira pošast nacionalizma u razaranju života, te ulogu umjetnosti kao sredstva otpora i aktivizma. Kiss the Future prikazuje život urbane zajednice u opkoljenom gradu, televizijskih profesionalaca okupljenih oko emisije Rat Art, mladih ljudi koji su upućeni jedni na druge u vrijeme kada ljubav postaje čin prkosa, a rok i pank muzika inspirišu i odvlače pažnju od svakodnevne noćne more granata i snajpera. Više o samom filmu možete čitati ovdje.


Inače, u filmu su prikazane mnoge Sarajlije, kao što su Srđan Gino Jevđević, Enes Zlatar, Alma Ćatal Hurem, Asja Dupanović, Boris Šiber, Nurdžahan Rešo, Miro Purivatra, te Vesna Andree Zaimović i Senad Zaimović, a neki od njih večeras se nalaze u Berlinu.


Među njima i Vesna Andree Zaimović, urednica portala Radio Sarajevo, koja je imala jedinstvenu priliku da bude u društvu sa holivudskom zvijezdom i producentom ovog filma Mattom Damonom, kao i rediteljem Nenadom Cicinom-Sainom.


Fotografirali su se u Berlinu, a ovjekovječen je i zagrljaj...

 

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!